Her kan du læse referater af nogle af forårsjagter i 2017.

1. Jagt - Aakjær Gods i Odder d. 22. April 2017

2017 04 22 12 53 47

Master: Kim

Ræve: Jens og Herluf

Bagmaster: Hans Jacob

  Årets første jagt blev skudt igang i de skønneste omgivelser omkring Godset.

Mere end 30 ryttere var mødt op. Nogle kom i sidste øjeblik, her én med manglende udstyr.

Men med hjælp alle steder fra og lidt ekstra skridt. Så kom alle med.

Super jagtvejr, høj sol og tørvejr ( +en ret god vind ).

Første serie lå gennem en skov dækket af anemoner. Desværre havde én et uheld og måtte ufrivilligt af hesten. Dog uden at slå sig.

Næste serie lå i et eng område. Her blev der talt flere løsliggende sko af de bagerst ridende. Men super serie bygget på bakken og nede i bunden. Her skulle en å passeres flere gange.

Tredje serie foregik igen op gennem skoven bl.a med en lidt dyb landing. Så gik den vilde galop ud af grusvejen. Pausen lå forude.

Fjerde serie gik op igennem et ny passet skov område. Her galt det om at have styr på skulder og tøjle!! Og så gik det ellers op op op og op.

Som et varemærke for en jagt ved Aakjær, var felted forbi skovens udsigtspunkt. Her fra kunne Horsens fjord og Hjelm ses.

Jagtens sidste serie lå i et bakket område. Desværre havde det regnet godt op til jagten. Så bunden var alt andet end for hård. Heldigvis var springene bygget her efter. 

En super jagt med ialt 30 spring + andre udfordringer.

Super godt ridende jagt folk. Dejlige heste og et godt publikum. Her til et æres publikum, nemlig Nis.

For ikke at glemme at skrive at der i feltet var fire jagthorns blæsere!

Madpakkerne blev nydt i de fineste lokaler tilhørende en tillæggende gård.

En masse taler blev afholdt og stemningen var høj.

Hvem glæder sig nu ikke til årets 2.jagt?!

Gitte


2. Jagt: Torben Lindegaards mindejagt på Wiffertsholm d. 6. maj 2017

Jagtlægger: Betinna

Master: Kim

Ræve: Betinna og Herluf

Bagmaster: Bjarne


Så blev det endelig Maj. Og hvilken en forårsdag. Klart det bedste vejr vi har haft hele året. 20 grader, høj sol og vindstille. Det lyder måske ikke helt som sommer, men når man er vant til 10 grader, blandet nedbør og en stiv vind så er det altså pænt varmt. Jeg var da glad for at jeg fik min skiundertrøje af inden jagtstart. 

Klar til start var 30 forårsglade jagtryttere og igen med fire hornblæsere til hest og en enkelt til fods. Efter den traditionelle opmarchering med jagthornsmusik ad Alleen til Godset blev der budt velkommen først af Master og efterfølgende af Familien Lindegaard med opfordring til at nyde området og turen. 

Vi skulle denne gang ud på en spændende jagt hvor velkendte områder var blandet med nye serier. Første del af jagten var mod heden og efter en god, men støvet, opvarmning var vi klar til første serie. I frisk tempo kom vi både på kryds og tværs af hele heden. Det var fantastisk at se hvor meget mere man kan få ud af de velkendte serier med nogle ekstra ”krøller” og stativer. 

Første serie efter pausen sluttede af med en dyb landing. Eller rettere en dyyyyyyyyyyyyyb landing for to ryttere, men dog ikke dybere end at de sagtens kunne fortsætte serien med springet over den lille bæk. Næste serie krævede også en afsidning, men også denne gang var rytteren hurtigt oppe igen. Sidste serie forløb uden den store dramatik. 

Alt i alt en super tur på 7 serier, 40 spring of 15.5 km der tilmed var meget seværdig for publikum. 

Efter vi havde vartet vores jagtheste var der frokost i jagtstuen hvor der denne gang var serveret kvajebajer (læs sidste jagtreferat).

En stor tak herfra til Familien Lindegaard der giver os mulighed for igen i år at ride i det fantastisk terræn omkring Wiffertsholm Gods 

Jakob Hjorth Jensen

3. Jagt – Tjele Gods den 20 Maj:

Jagtlægger: Frederikke Stranges

Master: Jan Stranges

Ræve: Jens Lausen & Kim Schewing

Bagmaster: Hans Jacob

For første gang i over 45 år, fik Jydsk Jagtrideklub æren af at bolte sig igen på Tjele Gods. Tjele Gods har i dag over 3000 hektar, så der var nok terræn til de 28 rytter, der var mødt op.

Christian Ditlev Lüttichau holdte en fin velkomsttale, hvor han fortalte om den gang hans far Hans Helmuth Lüttichau lavede spændende og udfordrende jagter. I år blev springene knap så vilde, men næste gang vil Christian Ditlev meget gerne udfordre hans fars evner og garantere vand.

Jagten bestod af 8 serier med 38 spring fordelt på 17 km. Ruten var primært i skove og marker med nogle få passager over asfaltveje. Terrænet var varieret og med flotte udsigtsposter over Tjele Langsø. Pausen blev også afholdt med udsigt til Tjele Langsø.

Publikummet blev kørt i en særdeles luksuøs vogn af Godset skovfode, der til dagligt blev brugt til jægerne. Tanken med vognen var, at kørefeltet skulle være så kort som muligt således, at publikummet kunne nå at se de planlagte serier og komme hinanden mere ved. Jagtlæggeren måtte dog sande at timingen for kørefeltet ikke var helt i top, da publikum aldrig nåede at se den 7 serie, der var på toppen af en bakke med udsigt over Tjele Langsø. Det var ellers planen, at publikummet skulle havde haft fornøjelsen af denne serie, da der var nogle særlige udfordrende spring op og ned af skråninger. Bedre held næste gang! 

Efter en vellykket jagt, blev madpakkerne nydt i et af Godsets autentiske jagtstuer, der tidligere har været brugt som kro.

 

Frederikke Stranges