Her kan du læse referater af alle forårsjagter, efterhånden som de bliver lagt ind efter hver jagt.


Træningsjagt på Kristineholm 1. april 2016 

2016 04 02 11 34 2319 forventningsfulde jagtryttere var mødt op til træningsjagt på Kristineholm.

Dejligt at se så mange ryttere hvor iblandt der var flere gæster, dagen startede med en velkomst i gårdspladsen hvor Jens laursen bød velkommen.

Ridtet startede med at vi red til Peer Ejlersgårds grav hvor feltet afholdt et minuts stilhed for at ære Peer.

På vejen til terrænbanen stødte vi på flere nybyggede forhindringer, bl.a. en 2 meter mur, en Irsk bænk som vel også var et par meter høj, til vores held er de en del af en forhindringsbane som Hanne Ejlersgaards sønner står bag, så dem slap vi for.

Som altid var der rig mulighed for at springe forskellige forhindringstyper, der iblandt grøfter.

Alle var rigtigt godt ridende ikke mindst de gæster som deltog, vi må håbe at de har fået så meget blod på tanden at de dukker op igen.

Dagen sluttede med en hyggelig frokost i garagen.

Til slut vil jeg godt rette en stor tak til Jens Laursen for endnu engang at ville stå bag træningen. Ligeledes en kæmpe tak til Hanne Ejlersgaard for hendes gæstfrihed på dette fantastiske sted. 

Kim Schewing-Christensen.

Jagt nr. 1 ved Søholdt Hovedgaard, Ebeltoft 16. april 2016

Jagtlægger: Finn Poulsen/Jens Laursen2016 04 16 10 10 03

B-repræsentant: Finn Poulsen

25 ryttere var mødt op til årets første forårsjagt .

Vejret var forårsagtigt. Endda i så høj grad at Calle havde valgt at køre turen fra Nordjylland med hestetrailer i capriolet-udgave.

Nej, trailertagets fjernelse viste sig at have en ganske anden forklaring. Nemlig den at Calle var blevet omdirigeret pga. et trafikuheld til at køre under en viadukt som altså viste sig at være knapt høj nok. Ingen kom heldigvis noget til ved episoden og med jagtkammeraters hjælp kom hesten også godt hjem igen.

Selve jagten fik et fint forløb med så vidt oplyst kun en enkelt let afsidning kort før "giv agt samling".  Hr Sørensen kom dog i sadlen igen inden "jagt begynd" og fuldførte i fin stil som bagmaster.

En rigtig skovjagt var det med godt byggede forhindringer i det meget bakkede terræn.  De forholdsvis korte repriser og af og til skarpe hjørner bevirkede nok at tempoet ikke var så friskt som på en strand- eller hede jagt.  De tekniske udfordringer blev tacklet flot også af dem som var med som gæst eller debutant.

Pausen nød vi i "næsten solskin" på en dejlig grøn græsmark og kort herefter forcerede feltet jagtens største udfordring; en kombineret grøft/dyb landing. Omend stilen var meget varierende kom alle vel over også denne forhindring.

Sidste serie var en perlerække af gode forhindringer i plantagen tæt på hovedgården.

Jagten sluttede vi af som sædvane er på disse kanter, nemlig med at dyppe hestebenene på en lille tur ud i den smukke Stubbe Sø.

Humøret var højt blandt rytterne på turen og den gode stemning holdt sig også til frokosten bagefter i stedets flotte maskinhus. Her blev der hygget med tilskuere og hjælpere. Der blev naturligvis også sagt behørigt tak til Hanne og Poul Jørgen Lindberg for lån af deres skønne ejendom og natur.  Begge fulgte jagten tæt og havde vist som alle vi andre en dejlig dag.

Georg Nielsen 

2. Jagt - Jagtreferat fra Gjern er ikke modtaget af Peter Fløe

3. Jagt - Jagtreferat fra Torben Lindegaards 50 års Jubilæumsjagt
på Wiffertsholm d. 14. maj 2016

2016 05 14 10 30 39Jagtlægger: Kim Schewing Christensen

Ræve: Carl E Person og Betina Berthelsen

Master: Kim Schewing Christensen

Bagmaster: Bjarne Mørup

29 ekvipager var mødt op på Gl. Wiffertsholm Gods d. 14. Maj til årets 3. Jagt, som startede festligt i gårdspladsen på smukke Wiffertsholm. Det er 50 år siden Jydsk Jagt Rideklub red sin første jagt på Wiffertsholm, og det blev fejret.

Flemming Lindegaard og familien bød velkommen, med en smuk tale. En tale til ære for Torben Lindegaard og en opfordring til at nyde terrænet, samt en invitation til at holde traditionen med jagter på Wiffertsholm i hævd.

Herefter gik det over stok og sten, i røg og damp over 7 serier, 42 forhindringer, på en udfordrende jagt på 18 km, i et imponerende terræn. Vejret var smukt og ruten veldimensioneret. Den erfarne Master måtte dog sande, at jagtlægger havde været lidt for kreativ i sin linjeføring, og glemte en enkelt forhindring. Men der var hverken mangel på forhindringer eller udfordringer på denne 50 års jubilæumsjagt.

Pausen blev holdt på en dejlig skråning, med udsigt over nysatte kartoffelmarker. Jagten fortsatte og heldigvis blev ingen sat af. Alle red godt og kom glade gennem jagten med humøret højt og appetitten skærpet. En del af jagten gik over nogle af de mange faste forhindringer på Wiffertsholm. Kim og ”kollegerne” havde dog bygget en del gode og gedigne serier og spændende forhindringer, som hestene sprang godt på. Tak for det J

Appetitten blev dulmet med imponerende landgangsbrød til frokosten i Jagtstuen, smukt dækket op, hvilket satte et perfekt punktum for en fantastisk jagt.

Jette Beck

4. Jagt - Jagtreferat fra Randbøl Hede den 29. maj 2016

IMG 3967Jagten i Randbøl Hede var en blanding af fynske og jydske rytter.

Jagten var en stor succes.

Vi mødte ingen asfalt på hele turen og alle 50 røde jakker kom samlet hjem i et stykke.

Ingen kom til skade og alle havde et smil på læben under og efter jagten.

Jagten var ca. 15 km lang bestående af 35 spring fordelt i smukke omgivelser og natur. 

Frederikke Stranges 

5. Jagt - Jagtreferat fra Mini Jagtkampagne den 18-19. juni 2016

Udklip6Igen i år havde vi vores traditionsrige minikampagne i Kompedal lejren. 30 jydske røde jakker var mødt op med påhæng og familien.

Jagten bestod af 35 spring pyntet med fyld. 3-4 spring var fordelt i vandhulet. Lige i år var der begrænset vand, men vandstanden kan vi desværre ikke styre. Vejret var tilgængelig lige i skabet.

Vi var heldige med al det sol og tørvejr vi fik.

Efter en vellykket jagt og nogle få stops og fald, fik vi vartede hestene, så vi kunne gøre klar til fest og hygge. Nogen tog hjem med hestene og andre havde fornøjelsen af udendørs folde på heden.

Det blev til gode og festlige snak senere på aften og ud på natten.

Vi glæder os til at gentage succesen igen næste år.

Frederikke Stranges