Vinterjagt den 17/01/2015

Året startede med en fredelig vinterjagt i Kompedal plantage.

Vi var 21 rytter klar til at udforske 20 spring på en 12 km lang rute i Jyllands største
sammenhængende plantage.

Kompedal er særligt kendetegnet ved dets små klitter og lyngområder.

Alle 21 rytter red igennem disse flotte omgivelser i fuld snak med sidekammeraten.

Vinterjagten i Kompedal plantage er særligt velegnet til at starte sæsonen på, både for de rutineret og urutineret heste og rytter.

Springene består mest afstammer og små spring, og derfor kan alle være med.

Det blev kun til et lille fredeligt faldaf Frederikke Stranges, der måtte op på hesten igen og hen over det første spring igen.

Ingen skader eller dårlige miner. Vi har det godt.

Efter en god træningsjagt, trængte vi alle til lidt varme. Det fik vi ved at spise varm suppe
lavet på en gasgrill i Kompedals første militærnægterlejer.

                                                                     Frederikke Stranges

Jagttræning den 11. april 2015

Lørdag d. 11 april var 25 ryttere med hest mødt op hos Per Ejlergaard på hans smukke gård i Århus, for at pudse formen af inden jagtsæsonen for 2015 går i gang.

Der var både ”gamle” såvel som nye ryttere med.

Efter opvarmning af hestene startede vi på de mindre spring som står fast hos Per, hvorefter vi fortsatte ned til grøften.

Nogle af hestene kiggede lige en ekstra gang inden de hoppede over og en enkelt nægtede purre

. Sædvanen tro var vi også lige en enkelt tur nede og dyppe hovene i dammen.

I år var der bygget nogle (meget) store spring, som langt fra alle ville en tur over, men nogle stykker viste os at både store og små heste sagtens kunne kommer over dem.

Dagen forløb godt, dog med et par uretmæssige afstigninger.

Vejret var vidunderligt hele dagen med høj solskin og vi nød den medbragte mad udenfor.

Alt i alt var det en perfekt ”forpræmiere” til årets sæson og man kan jo håbe på at se nogle af de nye ansigter til de kommende jagter. 

                                Betina Bertelsen

1.jagt: Nibe d.25.april 2015

Jagtlægger: Bjarne Mørup

Ræve: Calle Person og Bjarne Mørup.

Master: Kim Schewing

Bagmaster: Erik Juul Jensen

Årets første jagt blev holdt i det smukke himmerlandske terræn ved Lundby hede og Rønhøj plantage.

Vejret var med de 23 deltagende ekvipager. Jagten foregik i solskin, og en time efter afslutningen kom regnen.

Jagten var 20 km lang og tog 2 timer, hvilket var helt passende for årets første jagt.

Terrænet var meget afvekslende. Vi red over marker, i løvskov, over hede og i granskov. Første serie var en helt ligetil runde på en god græsmark. Så var alle godt i gang. Jagten bød også på en serie med brede kævler, et par serier på heden og en fantastisk flot serie over nogle store græsklædte bakker med skov og hede som baggrund. Undervejs var der også indlagt et par galoprepriser uden forhindringer.  

Jagten var hele vejen igennem meget indbydende. Heste og ryttere havde en fantastik tur med smukke afvekslende landskaber, perfekte bundforhold og indbydende forhindringer.

Følgefeltet havde gode muligheder for at følge jagten og nyde den smukke natur.

Efter jagten var der fællesspisning af medbragt mad, og takketaler til alle der havde været med til at lave jagten.

Referent: Susanne Thomsen

2.jagt: Wiffertsholm 9. maj 2015

Jagtlægger: Birgit Nørgaard

Ræve: Birgit Nørgaard og Betina Bertelsen

Master: Jens Laursen

Bagmaster: Bjarne Mørup

25 ryttere og heste var mødt op på Wiffertsholm d. 9. Maj til årets 3. Jagt

– Torben Lindegaards mindejagt.

Traditionen tro startede vi med at formanden bød velkommen i gårdspladsen på gammel Wiffertsholm Gods og ønskede os alle en god jagt.

En enkelt rytter kom dog for sent til velkomsten og stødte til feltet ved den 2. serie.

Birgit og hendes hjælpere havde i år lavet flere nye spændende serier.

De bød bl.a. på en ny serie ved det gamle dyrehegn med spændende nye spring over grøfter.

På trods af regnen var det en rigtig god tur gennem skoven og ude på heden og jagten forløb planmæssigt, dog med en enkelt uregelmæssig afsidning.

                                                                                                  Betina Bertelsen

Jagt nr. 3 Vejlskovgaard

Jagtlægger:  Hans Jacob  Fenger

Master : Kalle Person

Ræve:  Hans Jacob Fenger—John Sørensen

Bagmaster: Kim Schewing-Christensen

B. Repræsentant   Jens Laursen

 

Vi kørte fra det Midtjyske tidligt lørdag morgen.  Det var gråvejr, regn og blæst, ikke lige frem en jagtrytters kop te. Men da vi kom til Odder, ud til Hans Jacob, skinnede solen og vi var meget heldige med vejret, trods det meget våde vejr de seneste dage.

Jagtlæggeren  stod og tog imod os og anviste os plads, omkring hans store nybyggede kostald. Vi fik sadlet op i fint vejr og red ind og linede op på den ny revne gårdsplads, omkring det store springvand. Jagtlæggeren  bød velkommen til 22 forventningsfulde ryttere, Hans fortalte, at alle de nyslåede græsmarker, var det kørt gylle på, så det var en fordel at blive på hesten, hvis vi ikke ville lugte af ko lort.

Vi red ud til den første serie, som lå tæt på gården, her stiftede vi hurtigt bekendtskab med gyllen og lugten. Vi kom godt i gang, hestene var friske og alle kom godt over springene. Herefter gik turen ind i skoven, hvor den første udfordring kom allerede i skovkanten,hvor vi skulle passerer en lille bæk.Her  var vi nogle stykker der måtte have flere forsøg, men alle kom over, uden afsidning . Der var en  meget blød bund flere steder i skoven, så  der måtte skridtes og vi måtte være agtpågivende. Længere fremme på turen, kom vi til et spring, med dyb landing og hurtigt kom der et nyt spring mere, inden vi igen sprang op på højere liggende mark, en slags banket. Derefter kom der en del spring både i skov og på mark, i forskellige udformninger, der satte hest og Rytter på prøve.

Før pausen red vi en bred front, det lykkedes nogenlunde, på afstand har det sikkert set godt ud. Pausen blev holdt på en dressur bane, tilhørende en af Hans Jacobs  trofaste venner gennem mange år, han var selv  til stede ,han fik et” jysk hurra” som tak for god bekendtskab, som tak for lån af skov og mark.

Så gik det igen ud over gylle marker, skov og et meget kuperet terræn, med flotte spring. Næst sidste serie var i noget skov, ned gennem en slags slugt, hvor der var flere udfordrende spring, bl. a. med en tør grav, som hestene kikkede meget på. Sidste serie var tæt på gården, hvor de sidste to spring var fyldt ud med mini big halm baller, og det var ikke alle hestene, der syntes om, så der måtte flere forsøg til, de fleste kom dog over.

Efter jagten spiste vi vores medbragte mad , på terrassen og i havestuen. Der blev holdt de traditionelle taler.

Hans Jacob takkede sine trofaste hjælpere. Det er en flok, gamle jagtryttere, som stadig har lyst og energi til at bygge en jagt.  Kalle var hurtig til at døbe dem Øst Jysk jagtbyggelaugog inviterede dem ti Nordjylland , når han skal  bygge jagt i efteråret.

En stor tak til Hans Jacob for en rigtig god jagt. Mogens kaldte det en  ”lorte” jagt, med et glimt i øjet og et smil på læben..

Jagten vil blive husket på en masse gode spring og "lidt" gylle lugt

                                                                                       Referent: Knud Christensen

Jagt nr 4 i Nationalpark THY den 13. juni 2015

Deltagende heste 31
Ræv: Suzanna og Jens
Master: Kim og Kalle
Bagmaster: Bjarne 
Der er 31 forventnings fulde ryttere der har taget turen i flot vejr til vandkants Danmark i det flotte område i Thy. Efter en lang køretur for de fleste mærkes en stemning af spænding og forventning til en tur i et nyt jagtområde, Der var ligesom gået rygter om visse elementer på turen, bl.a. at der var nogle vandspring..
Vi lægger ud som man nu gør i Jysk med en kort skridt tur og hurtig derefter galop og spring. Så er vi ligesom i gang.

Turen starter med en fin serie lavet af paller og grangrene sat ned i. Det så åbenbart lidt farligt og højt ud og det var ikke alle jagthestene der var lige begejstret for pallerne men alle kom dog over, nogle dog efter flere forsøg.

Anden serie på ruten bestod af stativer på mark og i hegn. Fin serie med sving og udfordringer. Under det efterfølgende skridt kom pludselig en ny udfordring for feltet, idet der var hængt mælkekasser på træerne ned til næste serie. De indeholdte dog øl og sodavand til de tørstige ryttere. Det lige var ikke lige let for alle og komme i nærheden af kasserne og den helt store udfordring var at styre "øllet" som skummede en del under ridningen.

Tredje serie bestod af en fantastisk rute som var snæver pga bevoksning og en blød bund. Der var lavet mange spring bestående af bunker af fyr. Det var gode spring for de første i feltet men bunkerne, som var spring, blev forvandlet til en lang sti af fyr grene.

Derefter red vi til pause hvor publikum stod klar med forfriskning. Pausen gav også anledning til at se den flotte vogn Jesper havde lavet til lejligheden. En super fin vogn som publikum kunne sidde godt i på vej rundt på turen. Det gjorde også at vi undgik en lang hale af biler. Pausen var fyldt med hyggeligt samvær, som altid.

Fjerde serie var opstillet i vand. Første spring var ud i vandet, to spring ude i vand og to bagefter på fast grund. Efterfølgende tog vi en lang galop ud mod heden på toppe og dale. Det er altid udfordrende  når der er vand med, Det giver en lidt anden dimension, men der var ingen der blev våde ud over almindelig vand plask.

Femte serie var på en markvej som var godt dækket af vand. Der var fin mulighed for at blive mudret til af de foran gående heste.

Næste serie var stativer og derefter en lang galop på et  tungt underlag i klitterne. det var en rigtig fin galop hvor det gik op , ned og rundt på en smal sti i klitterne. En sjov udfordring.

Sidste serie var lavet så vi sprang ind i en fenne med køer.Der var forskellige udfordringer rundt på natur-arealet.
Dernæst var det tilbage til start.
Det var en rigtig fin tur og alle kom sikkert tilbage.
Efter at have vartet hestene, havde Suzanna og Jesper sørget for en lækker "fiske kage" med alt godt fra havet som passede fortrinneligt til flokken af sultne svedige ryttere og hjælpere. Dette foregik i gildesalen.
Da "festen "var slut regnede det i øvrigt hele vejen hjem.
Tak for et god dag til Suzanna og Jesper.
                                                                                           Steen Buhl

Jagt nr. 5 - Kompedal jagtkampagne

Jagt kampange Kompedal d. 27. Juni 2015
Sted : Kompedal Plantage
Jagtlægger: Bestyrelsen
Ræve : Kim Schewing-Christensen og Frederikke Strange
Master : Bjarne Mørup
Bagmaster : Jens Laursen

Lørdag d 27. juni var 29 spændte og glade ryttere og heste mødte op i lejren i Kompedal. Vejret var overskyet, men varmt varmt varmt.

Turen startede med at skridte fra lejren og ud i plantagen . Første springserie vi mødte var nogle små gode opvarmingsspring i form af nogle stammer og stativer.

Der efter gik turen mod vandet. Vandet voldte problemer for en del rytter. Den altid "kække" Kalle måtte en tur i vandet, men slap heldigvis fra uheldet uden skader. :-) Ialt måtte 3 rytter af i utiden, i serien omkring vandhullet og bækken, alle var dog på hesten i løbet af kort tid og fortsatte i godt humør.

Næste serie var de rigtige fede svinerygge bygget af kraftige stammer så hestene for nogle helt fantastiske spring, det var en rigtig god serie med gode sving.

Der var en serie mere inden pausen som var stativer der var sat op i et snoet spor. Pyntet med flot grønt gran.

Efter pausen var der 3 serier tilbage. Den første var i et bakket terræn som indeholdte både en stor grøft og en pæn dyb landing.

Dernæste kom vi til endnu en fast serie i et fantastisk flot terræn. Her var der desværre en hest  og rytter der tog et hovedspring, men var heldigvis hurtig oppe på benene igen.

Så vendte vi hestene , og på vejen tilbage til lejren møde vi den sidste serie som var serie nr. 3 bare fra den anden side.

Alt i alt en rigtig dejlig jagt med gode spring og nogle lange galopture. Kompedal er et fantasktisk terræn at ride i med flot natur og masser af dyr :-) Der var en god stemning i feltet og jeg er overbevist om at alle havde en rigtig god tur.

Da vi igen ramte lejren, vartede vi vores heste op og mødtes til sandwich.

Da der om aften skulle være fest var der en del heste som skulle overnatte i plantagen, der havde Bjarne og Kim lavet nogle fine folde så hestene kunne holdes deres egen fest. :-)

Omkring kl 18 var der igen fuld fart på lejren, omkring 32 festglade rytter. Der var rigtig lækker mad på grillen, Finn havde grillet nogle rigtig lækre bøffer og Jørgen stod for de roterende kyllinger. I løbet af aften var der flere gange besøg af de Jydske opvaskere og hvis jeg selv skal siget det var det 4 utroligt smykke kvinder som klarede deres opgave til et 12 tal :-)

En rigtig hyggelige fest med højt humør og masser af gode røverhistorier. :-)

Helt sikkert et meget vellykket arrangement.

                                                                     Referant 

                                                                     Tina Kristoffersen