Træningsjagter foråret 2012:

Bestyrelsen gennemførte hele to træningsjagter med start fra Peer Eitlersgårds ejendom Kirstineholm, Nordlige Bjergvej 7, Højbjerg.

Første træningsjagt:

Lørdag den 14/4 kørte Ann Sophie og jeg (Bjarne Mørup) af sted til Peer Eilersgaard ved Århus, efterfulgt af Erik Bo og Thea.
Vi skulle ned for at træne i bl. a. vand og grøfter. Jeg var lidt spændt fordi jeg havde min nye jagthest med, og hun havde aldrig prøvet at springe grøft.
Per fik os samlet på gårdspladsen, hvor han orienterede os om sin plan for turen.
Efter en stille og rolig skridttur endte vi nede ved de første spring, som der blev varmet op på, herefter red vi videre til den første grøft hvor alle kom over mange gange.
Så gik det videre til en større grøft med lidt vand, det gav lidt større problemer for nogle.
Senere red vi gennem vandgraven, og til slut red vi en lille serie på nogle gode faste fornindringer.
Da hestene var vartede, hyggede vi os med medbragt mad, på terrassen.
Under frokosten kom Per med et godt forslag om at følge op på træningen, med en tur mere på lørdag den 21/4 samme sted og tid (kl. 10-30).
Forslaget blev godt modtaget, så derfor er det med at møde op.


Referent: Bjarne Mørup.

Anden træningsjagt:

Lørdag d. 21. april var vi så igen til træningsjagt på Kristineholm. Vi var en halv snes ryttere som var mødt op. Gitte Eberhard havde besluttet at tage unghesten med denne gang. Flemming Due var var også mødt op med ny hest. Per red på hans smukke hvide hingst, som var glad for alle heste uanset køn. Vejret var ok, selvom vejrmeldingen havde lovet lidt regn. Vi fik øvet grøfter og vand igen. Det var godt, for det volder stadig en del problemer. Vi havde en rigtig god dag. Det er ikke kun rytterne som nyder selvskabet, hestene nyder det mindst lige så meget. Igen kunne vi sidde udendørs og spise vores madpakker. Til sidst en stor tak til Per, at vi må benytte hans gode faciliteter.


Referent: Kirsten Slemming

Jagt nr. 1 ved Poulstrup Sø den 28. april 2012

Ræve: Bjarne Mørup og Erik Juul Jensen
Master: Christina Bressendorff
Hjælpemaster: Jens Laursen.
Bagmaster: Hans Jacob Fenger
Referant: Britt Menne


Et jagtfelt på over 30 ryttere stillede op, klar til jagt på en skøn, solskinsdag i Aalborg.
Jeg blev som det første udpeget til referent, så jeg måtte pænt takke. Tak Minni.!

En god tur ud i området ved Poulstrup Sø. Den allerførste springserie vakte begejstring!!! Vi skulle springe 4 og 4! Det var virkelig gennemtænkt og rigtigt spændende. Vi fik også set og afprøvet de mange bakker, kævler og dybe landinger. Specielt en af de dybe landinger, der skulle man skarpt til højre, det så jeg først i selve springet.

Feltet var godt ridende og fint flow men dog et temmelig langt felt. Man kunne se, der var gjort noget ud af tingene. Og ruten var lagt godt, så vi kom rundt på hele området.

Lige før pausen var der en springserie rundt v. Naturbørnehaven. Nogle vil nok sige, disse spring blev lidt "delte". Men det var godt med en sodavand i pausen, mens man kunne lede efter tabte klokker.

Efter pausen gik det igen videre til nye springserier. Det at ride op på bakketoppene og se udsigten, det var et flot syn. Nedenunder, kunne vi se publikum køre af sted.
Hans Jacob Fenger for han var en god bagmaster, der sørgede for at alle kom godt med. Han er også sjov at springe sammen med og kan virkelig sit kram.

På vej tilbage, blev der dannet bred front over en mark. Og efter dette, skridtede vi retur til banen hvor der var navneopråb. Efter navneopråb, blev det tid til at varte hestene og efter dette, var der tid til frokost. Under frokosten der blev indtaget i det dejlige klubhus, blev der holdt takketaler.

Og vi fik en dejlig kage som var flot dekoreret med logo på både JJR og AARS. Aalborg Rideselskab havde været medarrangør af jagten. Den var rigtig god.

Efter jagten, blev der spillet til ære for et tidligere medlem af JJR, Jan Martin Arentoft. Musikken var særligt tilrettelagt sammen med Aase fra Aalborg Rideselskab og der var heldigvis ikke brug for ørepropper denne gang.

Vel overstået jagt kørte vi hjem igen. Det havde været en rigtig god dag med godt vejr og god jagt.

Tak til Minni for jeg måtte skrive referat og tak for en god oplevelse.

 

Referent: Britt Menne

Jagt nr 2 - ved Gjern den 12 maj 2012.

Sted: Gjern Plantage.
Jagtlægger: Herluf Rahr.
Ræve: Jens Laursen og Herluf Rahr.
Master: Allan Heiselberg.
Bagmaster: Georg Nielsen.

Årets anden jagt var i Gjern Plantage, som var et område, hvor det var længe siden der havde været jagt i, den eneste der kunne huske at der havde været jagt var Marie Louise.
Da vi kørte hjemmefra var det stomfuld og våd omgang, da vi så kom til Gjern, regnede det lidt, men da vi fik hestede ud af traileren, lysnede det da heldigvis op, så vi kunne sadle vores heste i tørvejr, det var en god ting, men varmt var det ikke, der var en der havde glemt at tænde for varmen.
Der var ca. mødt 30 ekvipager op, så vi var et fint feldt, med nogle fynske jagtkammerater iblandt. Det var et rigtig dejlig tærræn med meget bakkede og frodig landskab, man kunne godt mærke at hestene skulle virkelig bruge sig. Der var rigtig mange gode spring, en lille å, en banket inde midt i skoven, så hestene skulle være hurtig på benene, men alle kom med over alle spring, så en rigtig god jagt lavet af Herluf Rahr.


Vi sluttede af med medbragt mad i det skønne grønne, som hurtig var overstået da der ingen varme var, men det holdte da tørvejr under hele jagten, så vi kom tørre hjem.
Så endnu en rigtig god dag med hyggelig samvær med jagtkammeraterne.


Referent: Ann Kristina Pedersen ( Søs)

 

Jagt nr. 3 Kompedal plantage den 2. juni 2012.

Ræve: Allan Heiselberg og Pia Nyegård.
Master: Kim Schewing Kristensen.
Hjælpemaster: Bjarne Mørup.
Jagtlægger: Bestyrelsen.
Bagmaster: Jens Laursen

I var rigtig godt ridende alle sammen - det var en fornøjelse at se på! udtalte Jens Laursen ved frokosten, han red bagmaster og havde således overblik over det 30 mands store felt.


Det var en rigtig god jagt. Godt jagtvejr, lidt køligt og blæsende med vekslende skydække. Vi har været i Kompedal tidligere, men denne jagt varsler nye tider. Bestyrelsen ser gerne, at vi kan vende tilbage hvert/hvert andet år? til en række fast stående forhindringer. Bestyrelsen med venner havde derfor bygget ca 25 virkelig gode solide forhindringer.


Efter en opvarmningsserie over gamle kævlespring i et brandbælte blev vi præsenteret for en række mellemstore helt nye faste forhindringer i et dejligt højt tempo, samtidig med at vi blev fanget i en lidt kraftig haglbyge, men den var hurtig glemt igen. I en smart linjeføring strøg vi over serien igen i omvendt rækkefølge. Før pausen blev vi sat på en lækker skovserie i max højde i godt drive. Endnu en serie af denne kaliber fulgte efter pausen, hvor vi efter en dyb landing befandt os i et sletteområde - lidt ustabil bund og skrånende terræn, men alligevel klarede alle sig over de forhindringer der fulgte her. Afslutningsvis genså vi en markserie fra tidligere års jagter.


Her var alle ingredienserne til en god jagt: godt terræn - indbydende forhindringer - god afvikling i godt (højt) tempo - samt et godt humør hele vejen! Det blev til ca 20 km (iflg GPS'en) på 2 timer og 20 min og 38 forhindringer. Der var indlagt flere gode transportgalopper, som medvirkede til oplevelsen af en hurtig action fyldt tur trods den lange distance. De solide indbydende spring animerede hestene til fine præstationer, jeg tror alle meldte fuldført, og der var heldigvis ingen uheld.
Lidt malurt i bægeret: der var ikke optimale forhold for tilskuerne, de kunne ikke komme til flere af serierne og de var ofte dårligt placerede - det må vi håbe kan blive bedre.
Vejrguderne skubbede lige til os med endnu en haglbyge da vi skulle sadle af, så det gik ret kvikt!


Frokosten blev indtaget i lejrens fælleshus, hvor aftenens grillarrangement også foregik. Nogle kørte hjem, men mange blev til aftenseancen. Der var indrettet overnatningsfolde til hestene på en mark, og i løbet af eftermiddagen hjalp de fleste til med borddækning og andre praktiske ting. Der var vist flere der nåede en lille en på øjet, og enkelte fik over et par øl en snak om løst og fast. Jeg selv nåede hjem med hesten og havde konen med retur.
Vi var 30 + til festen - der var plads til flere, mest synd for de der ikke var med. Vejret var for køligt til udendørs spisning, men kompetente folk sørgede for perfekt grilning udenfor på 3 medbragte gril. Menuen bestod af bøffer, kyllingefileter og pølser fra grillen, hertil flødekartofler, brød og alskens salat. Hjemmelavet pære/chokoladetærte fulgte til dessert. Et super måltid med stort udvalg af vin, øl, vand, m.v. til. Kaffen blev ledsaget af cognac fra vores sponsor ALM BRAND, godt initiativ!
Der var god stemning hele aftenen (det lød af meget mere end 30 personer). Mogens Jessen deltog uden sin kone, måske manglede hun noget at tage på, for Mogens bortaktionerede et par G-strengs trusser til højest bydende, 75,- kr. gik til klubkassen. Det blev også til lidt fællessang fra sangbogen, kan måske godt blive bedre! Højest usædvanligt drak Formanden adskillige vand i løbet af aftenen, og han kørte også tidligt hjem - forklaringen (for sådan en er der naturligvis) var, at der ventede en halvmaraton i Århus dagen efter, tro det eller lad være! Jeg var ikke blandt de sidste der gik til ro, så jeg har måske misset noget fra de små timer, men tror ikke det var væsentligt.
Der var masser af sengepladser i lejren og arrangementet sluttede med morgenmad søndag formiddag.
Jagt og fest begge til høj karakter - et godt initiativ der, hvis det skal gentages, naturligvis kræver at der igen er ildsjæle der kan og vil tage fat med alt det praktiske.

Referent: Kjeld Johansson.

 

Jagt no. 4 ved Ebeltoft d. 16. juni 2012

Ræve: Finn Poulsen og Pia Nyegård.
Master: Kirsten Slemming.
Hjælpemaster: Kim Schewing-Christensen.
Jagtlægger: Finn Poulsen.
Bagmaster: Jens Laursen

For en gang skyld var Marianne og jeg fremme i god tid, på trods af den lange køretur - egentlig skønt så man kan nå en extra kop kaffe og få hilst på jagtkammeraterne. Det viste sig i øvrigt at blive en meget flot dag vejrmæssigt.

En snes ekvipager incl. 2 gæster linede op på den ny anlagte dressurbane. Jagtlægger Finn Poulsen red ræv sammen med Pia . Master red Kirsten Slemming og bagmaster Jens Laursen.

Master Kirsten bød velkommen og kunne fortælle lidt om den forestående ridetur som ville foregå i et særdeles lækkert terræn med indlagt små 40 forhindringer. Efter skålen blev der blæst jagt begyndt og vi skridtede af sted langs folde med nogle ret lækre heste.
Terrænet generelt, viste sig at være helt perfekt, den første serie var placeret virkelig fornuftigt hvilket de øvrige også viste sig at være.
Undertegnede havde den fornøjelse at have Birgit Nørgård som makker , og vi var enige om at det var en rigtig god tur.

På denne jagt var der ikke det store tilskuer felt, men de der var, fik set alle serierne.

Efter jagten var der navneopråb hvor vel alle havde fuldført, der var kun en enkelt afsidning, men den uheldige rytter havde oppustelig sikkerhedsvest på så hun lignede en DUNLOP- mand, som hun stod der på jorden. Efter vartning af vore heste mødtes vi til frokost i Lotte`s (tidligere jagtrytter) have, der var ellers stole og borde på plads i ridehallen, men vejret gjorde, at man kun kunne sidde ude og nyde frokosten.

Master Kirsten havde efter rund fødselsdag lidt forskellige flasker med vi skulle smage, så der blev skålet en par gange mere end der plejer.

Jeg tror alle var enige om at det havde været en rigtig god tur og dag; godt ledet af Master og redet i et super tempo.

Referent: Carl E Persson (Calle)

Jagt no. 5 i Nationalpark Vadehavet ved Billum d. 30 juni 2012

Ræve: Jette Beck og Maj Britt Rasmussen.
Master: Allan Heiselberg.
Jagtlægger: Allan Heiselberg.
Bagmaster: Ann Kristina Pedersen ( Søs)

Jamen, jeg smiler jo. Jeg har været så heldig at jeg kunne deltage til endnu en jagt, og det er da lykken.

Denne gang ved Marbæk, hos Jette.
Vi var 25 ryttere og et pænt antal tilskuere.

Vi har været her før, kom igen og kommer der gerne igen.
Her er bare fantastisk at ride, dejlig natur samt en god mulighed for en tur ved havet.

Denne gang var vejret fantastisk, god sol og noget vind.
Sidste gang husker jeg at vejen var ved at blive lukket pga vandstanden steg, så det var på et hængende hår at vi nåede igennem.

Jagten idag var en dejlig jagt. Gode serier med forskellige former for spring. Folk i dejlig humør. Vi red på åbne stykker, i skoven og ved havet

Efter jagten var der mulighed for at købe sig lidt mad i Jettes butik, og yderliger om man ville handle div. fra butikkens udvalg af kød, brugs genstande...
Dejlig mad, og rigtig fin lille butik/cafe med en FANTASTISK udsigt.

Hvad jeg så godt kan lide ved jagtfolket er at der er plads til at være den man er- Har man f.eks. 400 patter der lige tager lidt længere tid for at blive revet i den morgen... ja så venter feltet da også bare på det ;0)

Tak for en god jagt, tak til de som har brugt tid på den. Tak, som Allan også sagde, tak til de som kom og red med. Og så et tak til endnu en jagtkammerat som gjore det muligt for mig at være med.

Håber i alle får en god sommer

Referent: Gitte Eberhard