Træningsjagt på Gl. Wiffertsholm den 9. april 2011

Jagtlægger og instruktør: Kim Schewing-Christensen

22 veloplagte gamle og nye jagtrytter mødte friske og veloplagte op på Gl. Wiffertsholm smukke omgivelser og blev budt velkommen af den altid gæstfrie godsejer Flemming Lindegaard og hans familie. Solen skinnede fra en skyfri himmel og alle strålede om kap med solen i forventning om en god start på sæsonen med masser af udfordringer og spændende spring.

Kirsten Nørgaard havde tilbudt et skovtursfelt til de jagtryttere, som ikke længere rider jagt, men stadig sætter pris på en tur i naturen. Kirsten havde mønstret et hold på fem, som alle nød Gl. Wiffertsholm varierede og skønne natur.


Vi andre nød ruten gennem de mange faste og opstillede spring af varieret sværhedsgrad, som Kim og co. havde planlagt. Flere af springene var "pyntet" med gran til lejligheden, andre gik nærmest i et med naturen, hvilket krævede fuld koncentration!


Publikum var også stærkt mødt frem og havde rig mulighed for at følge mange spring gennem det varierede terræn.


Efter en begivenhedsrig dag fulgte en velfortjent frokost, som dog blev afbrudt af en løsgående hest, der havde fået nok af at vente og gjorde sin ejer opmærksom på, at han nu ville hjem.

Referent

Frederikke C. Stranges


Jagt nr. 1 ved Aakjær Gods lørdag den 16. april 2011

30 forventningsfulde ekvipager kom til Aakjær Gods heriblandt nye ekvipager denne lørdag.

Vejret var det pragtfuldeste forårsvejr og skovbundene var dækket til med blomster.

Jagten startede med den obligatoriske parade, hvor vi blev budt velkommen af master som orienterede om jagtens længde samt de forskellige passager.

Gods ejeren var desværre forhindret i at være til stede, men stor tak fordi vi endnu engang må komme på dette pragtfulde sted.

Allerede i første serie fandt man hurtig ud ad, at jagten skulle rides med stor omtanke. Der var mange udfordrende spring. Heriblandt var der spring ned af bakken i et meget glat terræn, ligkisten og meget mere.

I midten af jagten mistede en rytter balancen, men sikken en opdraget hest, der bare stod helt stille og ventede på at rytteren kom på benene igen.

Lige inden pausen hvor vi mødte ligkisten kom en hest i klemme i springet, og rytteren måtte en tur ned i græsset. Rytteren kom hurtigt på benene igen, dette gjorde hesten ligeledes, men den fortsatte uden resten af feltet en tur ind i skoven. Her en stor tak til Hans Jacob som fandt og indfangede hesten.

Herefter kom rytteren op på hesten igen og resten af jagten forløb uden yderligere uheld.

Godt at de faldne ryttere kun fik sår på sjælen og ikke kom til skade, skønt at kunne se frem til en lille en på den konto.

En stor tak til jagtlægger Kjeld Sørensen og officials for en helt fortræffelig jagt på Aakjær Gods. Vi er mange der håber at der kommer endnu en jagt fra jagtlæggeren.

Referent

Susanne Jensen

Jagt nr. 2 ved Jensgård Gods, Glud lørdag den 30. april

Jagtlægger: Jan Stranges

B- Repræsentant: Marie Louise Christensen

Ræve: Jens Laursen og Allan Heiselberg

Master: Kim Schewing- Christensen

Bag master: Steen Buhl Larsen

Jagten startede med det dejligst vejr, alt var godt på vej til at springe ud. Vi ankom til Jensgaard ved Glud, hvor 24 rytter var mødt op.


Vi blev budt velkommen af godsejeren, der i dagens anledning havde hyret en fotograf.

Egentlig var det Jan Stranges der havde planlagt turen til os, men var kaldt på arbejde, så det var Kim der byd os velkommen. Efter parade gik det hurtig videre mod de første forhindringer
der var bygget lige ved siden af godset, hvor også den første grøft befandt sig. Den voldte en del besvær for en del af os.

Så gik turen videre i de smukke udsprungne skove, hvor vi havde en del grøfter, der skulle springes.

Pausen holdte vi ved den smukke Horsens fjor. Den sidste del af jagten gik videre uden det helt store besvær, dog havde vi en ufrivillig afsidning, men heldigvis skete der ikke noget med hverken rytter eller hest.

Efter jagten fik vi sadlet vores heste af og vasket, og bagefter nød vi vores medbragte mad i godset jagtstue.

Alt i alt en rigtig god jagt med rigtig flot vejr.

Referat skrevet af:

Søs (Ann Kristina Pedersen)


Jagt nr. 3 ved Stavsø - Blåbjerg plantage den 14. maj 2011:

Jagtlægger: Ann Kristina Pedersen

B-repræsentant: Poul Vange

Ræve: Ann Kristina Pedersen og Jette Beck

Master: Allan Heiselberg

Bag master: Mogens Jessen

Vi var 22 ryttere, som var mødt op hos Søsser til jagt i Blåbjerg plantage.

Vejret så noget truende ud, hvilket vejr guderne også have lovet os. Men vi fik lov at sadle op i tør vejr.
Vi blev lidt forsinket, da en af hestene ikke kunne vente på at komme af sted. Den valgte at gå sin egen jagt. Desværre tog det noget tid med at finde hesten igen, så den kom ikke med de andre på jagt.


Det må siges at det er et meget naturskønt område og meget forskelligt fra det vi har redet i år. Bundforholdene var gode, selvom regnen var begyndt at falde stille og rolig. Springene stod rigtig godt placeret. I første serie var der en rytter som måtte af, men der skete heldigvis ikke noget med hest og rytter.


Der var 4 spring serier før pausen.
Vi var en tur ved havet. Det er jo altid skønt at se Vesterhavet, når man kommer fra den Østjyske del af landet. Hestene fik dyppet benene i vandet og vi red op til pausen, som blev holdt i klitterne.


De sidste serier 2 serier gik også godt, men vi var efterhånden blev noget kolde.
Tempoet under jagten var friskt, men vi var jo også langt væk fra Århus!!!!!
Master var venlig den dag og gav os lov til at skifte det våde tøj ud med tørt ridetøj. Inde i stalden havde Søsser og hendes dejlige familie dækket og pyntet op til frokost. Det var den mest pragtfulde mad vi fik.


Jeg vil gerne slutte af med at takke Søsser og hendes familie for en god jagt. Det var din første jagt som jagtlægger Søsser, vi glæder os allerede til den næste.

Referent

Kirsten Slemming

 

Jagt nr. 4 fra Birkedal ved Sindal lørdag den 28 maj 2011.

Jagtlægger: Erik Juul Jensen.
B repræsentant: Kim Schewing-Christensen.
Master: Erik Juul Jensen.
Ræve: Jens Laursen og Carl Persson.
Bagmaster: Susanne Jensen.

Vejret var lidt truende - vi var inde i en ustabil periode med regn og tordenbyger omkring os. Men det blev faktisk ok vejr. - ca. 12 grader og vekslende skydække, med lidt småregn, helt uden betydning for nydelsen !
Der var 19 ekvipager. Det havde naturligvis været ønskeligt med et lidt større felt - mest synd for dem der ikke deltog skulle det vise sig.
Vi var kommet langt mod nord - jeg selv havde valgt en overnatning for at fordele trans-porten mellem Sindal og Kolding over to dage. Det skulle Jens og og Jakob Fenger må-ske også have gjort. De kørte sammen og det var ikke let at finde ud af hvem der var ansvarlig for en for sen ankomst !

Efter lidt opvarmning, var første serie placeret i en plantage med små/nye grantræer - virkelig gode spring til en begyndelse, alle fik en god start, og så vidt jeg ved, uden at skade de nye træer. Lige herefter dukkede en serie med 10 m lange træstammer op, og vi fik en forrygende tur hen over disse ............og sådan blev det faktisk ved ! En enkelt gæsterytter var lige uden hest en kort stund, men ingen skader.

Det blev en lidt krævende jagt, forhindringerne var moderate i størrelse, godt opbygget og placeret med omtanke, men terrænet udfordrende. Der var mange skovpassager, og lækre enge, hvor forhindringerne dukkede naturligt op. Jagtlægger havde udnyttet mu-lighederne optimalt og det hele hang sammen i en god helhed - her var det lykkedes at skabe et "rigtigt" jagtmiljø, i en meget indbydende natur.
Det blev til i alt 43 supergodt byggede forhindringer fordelt i 7 serier - plus en bonusrunde: Da feltet igen var tilbage på Birkedal, spurgte Master om der var stemning for en runde mere på de lange træstammer fra 2. serie - de fleste ville med, og vi fik en sjov afslutning, hvor vi red 4-5 på række over stammerne, ikke alle hold var lige gode, men sjovt var det.
Publikum havde også en god tur - kunne stort set se det hele, og efter stemningen at dømme, var de rigtig godt tilfreds med arrangementet.
Ifølge min GPS blev turen på godt 18 km incl. bonusrunden. Jeg kan i øvrigt se i mine notater fra 2006, hvor vi sidst var på Birkedal, at ruten denne gang var temmelig meget anderledes - flot at det kan lade sig gøre at finde så meget velegnet jagtareal ud fra en enkelt matrikel.

Der var dækket op til frokost i Eriks nye maskinhus, en rigtig fornuftig løsning, for regnen tog til. På forrige jagt havde Mogens Jessen doneret en nødhjælpspakke, bestående af nogle flasker snaps, denne havde været i sikker ? forvaring hos formanden og blev så nydt her, selvom Mogens ikke havde mulighed for at være med.
Det kræver noget areal at lave sådan en jagt, og Erik havde haft behov for 8 lodsejeres accept, for at jagten kunne hænge sammen. De var alle inviteret med til frokost, hvor hele Eriks familie havde været indskrevet for at lave frokost til dette selskab - stort arbejde, men der var tydeligvis tilfredshed over hele linjen.

Som det fremgår, blev det efter min mening en fantastisk god tur - klart køreturen værd. Et flot, og stort, stykke arbejde - der er ikke noget der kommer af sig selv.

Referent

Kjeld Johansson

 

Jagt nr. 5 Ellinglund v. Funder 11. juni 2011

Jagtlægger: Severin Lassen
B-Repræsentant: Jens Lauersen.
Ræv: Severin Lassen og Knud Kristensen
Master: Jens Lauersen og Niels Lassen
Bagmaster: Hans Jacob Fenger og Birgit Nørgaard.
16 km, 34 spring, 22 deltager.

Vi drog hjemmefra i dejligt solskin og 21 grader, hvilket altid gør en jagt skønner at ride.
Severin bød velkommen og kom med et lille historisk indput omkring det terræn vi skulle ride i.
Vi skulle jo forbi det moseområde hvor Tollundmanden og Ellingpigen var fundet.
Jagten var udlagt i det naturskønne område ved Bøllingsø og opland, virkeligt et skønt område, man bestemt fik lyst til at besøge igen.

Efter en god lang skridt og trav reprise (hvilket var rigtig godt) kom vi op på en forhøjning/udkigspunkt, hvor vi kunne se ud over hele området med mosen, godt for sjæl og krop, jeg tror alle tog en dyb indånding af den friske luft og var klar til første springserie, som alle forcerede i fin stil. Ved næste serie måtte den ene ræv dog lige en tur af, for at tjekke om der skulle være flere oldtidsfund i mosen. Da han var i sadlen igen, fortsatte feltet over de sidste forhindringer i anden serie. De efterfølgende serier kom som perler på snor, lagt ud i god harmoni med terræn og bund, dog lavede Hans Jacob hele 2 arkæologisk udgravninger, men han fandt ikke flere oldtidssager.
Pausen blev holdt ved Bøllingsø, skøn udsigt, sol og humøret var højt, efter pausen var den 3 serie som igen var i god harmoni med naturen.
På et tidspunkt knækkede feltet over i 3 dele, Formanden mente at det skulle føres til referat: at det forreste felt fungerede og det bagerste felt fungerede, MEN det midterste felt ÅH Nej de 2 sladretanter Jan og Pia..............under stor protest er dette herned ført til protokols -:)

Vi spiste vores medbragte mad under et dejlig stort halvtag ved Ellinglund gård, hvor diverse taler blev holdt, som sædvane tro holdt vores formand en tale, men han kunne dog ikke helt huske sammen med hvem han havde redet jagten.....smiler.

Alt i alt en god jagt i et skønt område, dejlig dag, fint tempo med et godt flow, gode skridtpauser og galop serier, dog kunne vi ønske at Severins grensaks havde været fundet frem.

 

Referent

Pia Nyegaard

 

   

Jagt nr. 6 - Moesgaard, Århus

 hos Jens Laursen, Moesgaard  Allé, med efterfølgende fælles spisning og fest.

Lørdag d. 25. juni 2011

Jagtdeltagerne blev ved velkomsten mødt af jagtlægger, Jens Laursen, som havde påtaget sig hvervet som både master, højre- og venstre ræv, samt bagmaster, på sin dejlige lille pony, som var taget i brug for at undgå lavthængende grene på turen.

Nå spøg til side...

Jens Laursen bød velkommen til de fremmødte rytter på en dejlig solbeskinnet formiddag og fortalte at jagten var passende lang og med et passende antal spring med udfordringer af enhver art, grøfter, vand og dybe landinger.

Efter velkomsten startede turen med en skridttur op omkring Moesgaard, hvor vi red omkring den meget omfattende nybygning for udvidelse af museet, der hvor vi normalt har opløb til Hubertusjagten i Århus.

Der var så en opvarmningsrunde op over bakkekammen og ned på den anden side i gallop, hvorefter vi velopvarmede kom til den første serie af passende opvarmningsspring på bakketoppen, hvor publikum ventede

Derefter tilbage på den anden side af vejen, hvor næste 2 serie ventede med udfordrende spring.

Derefter gik det igennem skoven og over Giber å, med en spændende serie rundt i skoven sluttende med en meget brat nedstigning af en skrænt, hvor publikum ventede med en kold forfriskning.

 Efter pausen var der endnu en serie, inden vi nåede op til Wilhelmsborg, hvor de første 5 spring stod flot placeret og opbygget i skovbrynet, og alle troede det så var det, men nej, vi tog samtlige spring på Wilhelmsborg's militarybane uden undtagelse, så vi fik prøvet bratte nedspring, brede okser og hvad der ellers var af gode spring på banen.

Det var lidt af en prøvelse både for hest og rytter, hvor konditionen skulle bevises for alle.

Derefter gik det hjemad igen med 2 mindre serier og en grøft, inden feltet nåede Moesgaardsalle, hvor alle kunne melde fuldført.

Tak for en fantastisk god jagt til jagtlægger og hjælpere.

Efterfølgende var der vartning af hestene og frokost i drivhuset.

Arrangementet var planlagt som en weekendtur, så en del heste blev opstaldet i små folde på marken eller i stalden, så ingen skulle ud at køre efter aftenens arrangement.

Undertegnede var desværre selv forhindret om aftenen, men skulle hilse fra de der deltog, og sige det både var fantastisk mad og godt selskab til langt ud på natten.

Alt i alt en tur som gerne må gentages.

Referent,  
Finn Poulsen