Jagtridning ved Aakjær Gods den 12. april 2008

Jagtlægger: Kjeld Sørensen

B-rep.: Jens Lauersen

Master: Jens Lauersen

Ræve: Hans Jacob Fenger og Georg Nielsen

Bagmaster: Calle Persson

Referent: Poul Vange

 

Så blev det en regnfuld og gråvejrs fredag med udsigt til endnu en kommende weekend med gøremål inde i huset, lige bortset fra måske en rigtig våd jagt i øst Jylland; men så lørdag morgen den 12. april har St. Hubertus igen hjulpet sine trofaste svende med et pragtfuld forårsvej og blomster i skovbunden.

Hele 40 ekvipager mødte op på Aakjær godt, der som altid tager godt imod de uniformeret jagtrytter og deres ledsagere. En glæde at se nye ekvipager, måske aspiranter, med i feltet, der blev ledet i fint tempo af Master Jens.

En lidt krævende jagt idet bundforhold især ved første serie gav anledning til at der skulle rides med stor omtanke. Den store og gode nedridning ved Sjæfergården ventede forude; men heller ikke denne gav anledning til at nogen hest og rytter hver for sig forcerede forhindringen.

En forårs jagtridning af de bedre, ingen person uheld og ingen afsidninger, men endnu engang ser vi, at nogle rytter havde glemt at sætte rød sløjfe i hestehalen.

Eneste rigtige dårlig nyhed fra master var at nu var der ikke flere forhindringer!!!!

 

Ved den efterfølgende frokost var der anledning for master at kurserer lidt over beklædnings kodeks ved jagtfrokosten!!!

 

Tak til jagtlægger, officials og St. Hubertus for det gode vejr som var medvirkende til endnu en dejlig oplevelse på hesteryg.

 

Poul Vange

 

Referat af jagt nr. 2 på Wiffersholm .

 Lørdag den 26. april ankom en flok forventningsfulde jagtryttere til Wiffersholm, for at ride årets 2. jagt.

 

Ved paraden blev vi budt velkommen af en meget gæstfri fam. Lindegård, hvor Jydsk Jagt i øvrigt altid føler sig meget velkommen.

 

Vi var et felt på 35 ryttere som red afsted i lækreste forårsvejr (stik imod metrologernes forudsigelser). Hele jagten foregik på Wiffersholms jorder – hvor Kirsten Nørgård og hendes hjælpere havde fået lov til at lave ca. 36 faste forhindringer, som får lov til at stå for eftertiden, så det ret lækkert at hestene havde noget at stå imod på.

 

 Publikum blev grundigt guidet rundt i terrænet og orienteret om dette og hint, at selveste godsejeren Flemming Lindegård.

 

Jagten forløb utrolig flot – ingen fald eller uheld overhovedet, så alt i alt en rigtig dejlig dag i det smukke terræn.

 

Jagt nr 3. Ved Vejlskovgaard

D.10 maj 2008
Jagtlægger og master Hans Jacob Fenger
Ræve :Jens Laursen og Gitte Eberhard
Bagmaster:John Sørensen
Referant: Christina Bressendorff

Lørdag morgen kl 7 blev jeg hentet Af Erik Juul.Det var dejligt ikke at skulle køre selv men bare kunne nyde turen derned uden at skulle tænke på at finde vej.Det var Eriks jagt nr 101 så han havde været på Vejlskovgaard før og kendte turen.

Det var utrolig godt vejr.De havde lovet 24 grader og det kom da også til at holde stik.
Hans jacob bød os velkommen med et glas portvin og forberedte os på en 15 km tur med 38 forhindringer i et bakket terræn hvor der skulle rides TIL når det gik op af bakke.
Allerede i første springserie var 3.spring med dyb landing så jeg fik lige "glæde" af smagen af portvinen endnu engang...

Der var mange udfordrene spring.Nogle stod strå på bakkerne og andre var med dybe landinger.Det gav en del ryttere kvaler og nogle måtte en tur af hesten!!Heldigvis kom ingen til skade.
I den tiltrængte pause prøvede et par heste at komme ned og trille sig.Det lykkedes dog ikke helt men det var til stor morskab for os andre.
I den næstsidste springserie føltes det lidt som rutchebanen i tivoli så meget gik det op og ned af bakke og sluttede med et spring med grøft og bagefter et med dyb landing.Her var der også ryttere der faldt af og nogle kom ikke over springet med grøften.
Efter jagten nød vi frokost på Hans jacobs terrasse .De fleste satte sig i skyggen for selvom vi fik lov at tage jakkerne af var det meget varmt.


Erik Juul bød os på afkølet after eight chokolade i anledning af sin nr 100 jagt.Som han sagde så skulle de fleste køre derfra og det var nok bedre at køre hjem på en after eight...
Tak til Hans jacob for en helt fortræffelig jagt.!


Der var en del afsidninger men så er vi også sikker der kommer noget i de små glas til frokosten til næste jagt!

 

Christina Bressendorff.

 

Jagt nr. 4 ved Søholt

Jagtlægger: Finn Poulsen 
Master    : Jagtrytter Jens Laursen 
Ræve      : Finn Poulsen & Kirstem Sleming 
Bagmaster : Finn Nielsen. 
 
Årets fjerde forårsjagt fandt sted på Søholt, hvor man må sige at rammerne er i orden, ved søbreden af Stubbe sø.
 
Med udsigt til Poul Lindberg fantastiske ejendom kan det ikke fås bedre.
 
Vejret var nærmest perfekt med fuld sol og en 18-19 grader. 
 
Det er med en hvis portion sommerfugle i maven, jeg starter jagt i øjeblikket, da jeg til sæsonen har fået ny hest, min gamle hest er overtaget af min datter Susanne, og det med fornuftig succes, da vi begge har fuldført de jagter vi har startet i år. 
 
Jagten startede i et velkendt kuperet terræn hvor der var bygget nogle dejlige opvarmningsspring, men til trods for det var der en del uro og alt for mange stop, men feltet kom da helskindet igennem.
  
Turen var som Master sagde indledningsvis, passende lang samt med et antal passende forhindringer, og det havde han ret i. 
 
Specielt efter pausen vil jeg fremhæve de nye faste forhindringer som var lavet til jagten. Spring som må blive stående og som vi forhåbentlig kommer til at springe mange gange endnu. Særligt var der en dejlig bred okser med dyb landing som fik os op at flyve og mig bekendt var der ikke problemer for nogen på dette spring.
 
Det bekræfter endnu engang at hellere store og kraftige spring end lille pind spring!. 
 
Alt i alt en dejlig tur som Finn havde lavet, tak for det og gentag det gerne. 
 
Men et lille surt opstød er der også, jeg synes pt at vi har alt for mange stop, det er bydende nødvendigt at feltet første 1/3 del er ryttere der både kan og vil over pindende. Det er den eneste måde vi får et flow i feltet på.
 
Jeg red på denne jagt tilpas langt tilbage i feltet, for at kunne konstatere, at de forreste ryttere rider alt for tæt. Det bevirker at magen til harmonikaridning skal man lede længe efter. Og ved stop er der ikke tid til at ride til siden, hvorefter hele feltet stopper ! 
 
Synd for jagten, en ellers rigtig dejlig tur.
 
Kim Schewing-Christensen

 

Referat af jagt nr. 5 ved Lild Strand

Den 14/6 2008
Jagtlægger.: Jan Plenge
Master.: Jan Plenge
Hjælpe master.: Kim S. Christensen
Ræve.: Carl E Person og Erik Juul Jensen
Bagmaster.: Jens Laursen
 
På forårets sidste jagt var jysk jagtrideklub inviteret til jagt ved Lild Strand af Jan Plenge.

Da vi ankom var der lidt regnvejr, men under paraden ved Jans velkomst brød solen frem igen. Det blev heldigvis kun til en lille regnbyge under jagten ellers var vejret perfekt. 31 forventningsfulde jagtryttere var mødt op.

Der var i alt 42 forhindringer der lå i et spændende varieret terræn, turen var ca 21 km lang.

Der var især en 3 meter bred grøft jeg ikke lige glemmer med det samme. Næste spring efter grøften var en dyb landing, denne forhindring kom som en overraskelse for mange som troede, at det bare var en ”lille” gren man skulle over, men hold da op hvor gik det ned af bag ved grenen. Senere var en serie hvor vi skulle ride fire på stribe, hvilket gik rigtigt godt. Vi manglede nu lidt hornblæseri, men da vi så endelig hørte hornet kom hestene rigtig op på dupperne og så viste det sig, at der var ingen springserie. Så kan man jo nok forestille sig, at det er sin opgave, at få hesten til at slappe af igen.
Det var en perfekt tur i utrolige naturskønne omgivelser, en jagt som blev redet i et rigtigt dejligt jagttempo og hvor der var et godt flow.

Hvis man ønsker, at se billeder af jagten var der en fotograf ude og tage billeder. Billeder kan man finde på http://www.lfoto.dk/
 
Efter en spændende jagt var Jan & Ninna værter med sandwich samt tilhørende drikkevarer. Et projekt som vistnok involverede hele familien Plenge.
Tak for det samt en super jagt, vi kommer gerne igen.

Referent.: Susanne Jensen