Jagt nr. 1 2007

Gludsted Plantage d. 14. april 2007
Jagtlægger Severin Lassen
B Rep. Kim Schewing/Finn Nielsen
Master Kim Schewing
Referent Finn Nielsen


Årets første jagt i det dejlige område ved Gludsted Plantage oprandt på årets første og eneste dag med høj solskin.

Jagten var bygget på dels en eksisterende bane, samt på en nylavet ditto.

Jagten bød på rigtig gode springserier, bestående af hurdler, vandspring og spændende serier godt støttet på bege sider.

Rideturen henover den spændende slette, som blev brugt til nedkastning af våben under krigen. Forcering af det højeste punkt (Isenbjerg) på sletten, som desværre udløste et hændeligt uheld, med hjernerystelse til følge.

Efter jagten frokost i det grønne.

Alt i alt en rigtig fin start på jagtsæsonen 2007. Tak til Severin og Niels for en god tur, håber vi kan komme tilbage en anden gang.

Finn Nielsen

 

Jagt nr. 2 2007

LØRDAG D.28. APRIL 2007 PÅ TRANEHOLT                
JAGTLÆGGER: FINN NIELSEN
RÆVE: KIM SCHEVING OG CHRISTIAN
HJ. MASTER: JAN ARENTOFT
BAGMASTER: KIRSTEN NØRGAARD

  
DET DEJLIGE FORÅRSVEJR GAV OS JAGTRYTTERE LIDT EKSTRA ADRENALIN I KROPPEN, ISÆR UNDERTEGNEDE, DER EFTER AT HAVE REDET OVER 100 JAGTER PÅ MIN GAMLE HEST, SKULLE PRØVE EN ANDEN IKKE SÅ RIDELIG.
 
DER VAR 35 EKVIPAGER MØDT OP PÅ RIDEBANEN TIL VELKOMSTDRINK OG MASTERS ORIENTERING OM JAGTEN SOM VAR PÅ 15 KM.
 
TILSKUERNE SKULLE GÅ RUNDT, DET VAR NOGET ANSTRENGENDE FOR FLERE I FELTET.
 
JAGTENS FØRSTE SERIE EFTER EN GOD OPVARMNING VAR PÅ EN NÆRLIGGENDE BRAKMARK, NU ER FINN´S FORHINDRINGER JO IKKE PINDEBRÆNDE, SÅ LIDT MERE AFSTIVNING I FORM AF SOLIDE BILDÆK GAV FLERE PROBLEMER. LANGS EN BÆK VAR EN FIN SERIE BEKLÆDT MED GRAN, DER VAR DYBE LANDINGER, STENGÆRDER, TRÆSTAMMER OG TØRGRAV, DET VAR I DET HELE TAGET EN PERFEKT JAGT MED GOD BUND, FIN TILRIDNING OG MANGE VARIERENDE SPRING. I EN DYB LANDING TOG KIRSTEN SLEMMING EN EKSTRA LANDING UDEN HEST, OG ENDDA PÅ HOVEDET.
 
EFTER JAGTEN VAR DER NAVNEOPRÅB OG VARTNING AF VORE HESTE, INDEN VI SAMLEDES TIL FROKOST PÅ TERRASSEN, DER BLEV SKÆNKET SNAPS AF EN ANONYM GIVER DER HAVDE GLEMT HAT OG HALER TIL FOREGÅENDE JAGT.
 
KALLE(VANDGANG) GAV OGSÅ EN SNAPS I KAN SELV GÆTTE HVORFOR!
 
KJELD OG KIM SOM HAR REDET 100 JAGTER VILLE OGSÅ GIVE SNAPS, MEN GEMMER DEM TIL DE NÆSTE JAGTER, ELLERS FIK FINN FOR MANGE OVERNATTENDE GÆSTER.
 
HANS JACOB TAKKEDE FOR EN GOD OG ANDERLEDES JAGT, DOG MED LIDT KRITIK, SOM KJELD HAVDE FÅET HANS JACOB TIL AT BROKKE SIG OVER AT DER IKKE VAR KLIPPET GRENE. FINN VAR IKKE SEN TIL AT GIVE IGEN, OG GAV KJELD RETTEN TIL AT SKRIVE REFERAT.
 
NU VIL JEG LIGE GØRE MASTER OPMÆRKSOM PÅ, AT HAN SKAL VÆLGE EN REFERATSKRIVER INDEN JAGTENS START, ELLERS ER DET MASTER SELV DER SKAL SKRIVE!
 
TAK FOR EN GOD DAG TIL PIA OG FINN, VIKOMMER GERNE IGEN
 
EFTER LODTRÆKNING MELLEM BIRGIT OG KJELD VANDT JEG RETTEN TIL AT SKRIVE DETTE REFERAT: KIRSTEN NØRGAARD

Jagt nr. 3 2007

den 12.05.07
 
Jagt ved Skåde Ridecenter
 
Jagtlægger: Anker Nielsen
B-repræsentant: Jens Laursen
Master: Kalle Person
Ræve: Jens Laursen og Per Ejlerskov

 
 
Min far og jeg kørte fra kolding lørdag morgen kl 08.00, spændt på dagens jagt og hvad den ville bringe, men også spændt på vejret, da de havde lovet en del regn, men solen skinnede så vi var positive.
Da vi ankom til Skåde Rideklub omkring kl 09:30 var der allerede ankommet en del ryttere, vi fik hilst på alle og gik straks i gang med at klargøre hestene.
Jagten startede som altid med parade hvor master Kalle bød 41 ekvipager velkommen, her i blandt en del lokale gæster. Spændt red vi af sted ud i den natur skønne område i Skåde/ Marselis skove.
 
Den første del af jagten bød på lange spring serier både op og ned af bakke, bunden var god og tempoet fint, dog var der to afsidninger. Den ene bidrog jeg selv med, da Wiktor og jeg kom i kambolage med et par træer, men heldigvis slap vi begge uskadt fra det. En anden rytter faldt i et sving, og slap også uskadt fra det. Allan ramte et træ, hvilket resulteret i et blødende knæ og et par ødelagte ridebukser.
Efter pausen red vi ned på stranden, hvor vi fik chancen for at træne vand med hestene. Uheldigt for en af vores jagt kammerater, faldt hesten i vandet og han slog sin fod., så han måtte en tur på skadestuen. Det viste sig at han havde brækket anklen – øv. Efter lidt vente tid på stranden - da den uheldige rytter lige skulle bokseres til bilerne – forsatte turen i skoven med gode spring serier. Endnu en rytter måtte forlade sin hest, rytteren kom dog hurtig op og af sted gik det igen.
Efter ca. 2½ times ridt kom vi alle helskindet tilbage til Skåde Ridelub, hvor der var navne opråb, største del af feltet havde fuldført. Vi fik 20 min. til at pleje vores heste, inden frokosten skulle indtages i Rideklubbens rytterstue.
Som altid var far og jeg de sidste der ankom til frokosten.
Trætte og godt tilpas efter en god jagt kørte vi i regnvejr hjem til Kolding, lettet over at vejret holdt tørt- for der er nu sjovere at ride i tørvejr.
 

Jagt nr. 4 2007

d. 2. juni på Djursland
Jagtlægger: Finn Poulsen

 
Med Finns jagt på Djursland sidste år i frisk erindring var det med stor forventning jeg kørte til Lotte Bang Larsens dejlige gård på Djursland den 2 juni. Her havde Finn trods sit forholdsvis nyvundne og heldigvis midlertidige handicap godt hjulpet af flere jagtrytter kammerater stablet en jagt på benene til alle os forventningsfulde.
 
Vi blev IKKE skuffede. Finn og co. havde lavet en super dejlig jagt, der ligesom jagten sidste år stillede krav til de deltagende jagtryttere. Fra starten på Danmarks måske smukkeste ridebane og indtil sidste forhindring var passeret var nydelsen total.  Ikke noget med bare at sigte efter den første forhindring og så holde kursen til serien var slut. Det dejlige terræn lægger op til en kreativ udnyttelse, og det magter Finn. Alle serier var gemt i landskabet, og ingen stod på lige linie. Det stiller krav til jagtrytterne, men er også med til at fuldende jagtoplevelsen.
 
Til trods for at ingen af de forreste ryttere var stedkendte blev jagten gennemført næsten efter bogen. Et enkelt sted blev vi en lille smule væk, men en kontakt til Finns mobiltelefon sikrede afhentning af feltet og videre anvisninger, således at resten af jagten blev gennemført uden brug af  yderligere livlinier.
 
Efter jagten nød vi vores medbragte mad og det gode selskab ved smukt dækkede borde i ridehuset. En stor tak til Lotte Bang Larsen som stiller de smukke faciliteter til rådighed, og hurra for Finn som magter at lægge og afvikle en super jagt selv med benet i gips. De gode hjælpere fortjente virkelig deres ros den dag.

Jagt nr. 5 2007

Jagtlægger: Kim S. Christensen
Ræve: Bjarne Mørup & Kim S. Christensen
Master: Jens Laursen
Bagmaster: Kirsten S.

 
Ja det var jo ikke med den største lyst for værken hest eller ryttere, da vi tidlig morgen kiggede ud af vinduet og så hvor meget vand der kom ned fra himmelen, men hvis man har meldt sig til ja så er det bare med at komme af sted.
 
Vi var 20 deltagere.
Efter parade gik det i rigtig fin tempo mod de første forhindringer og de var jo lette da der havde været nogen og smide dem til side, men ellers var den første serie fin og nem for de fleste, dog var der nogle heste som måske synes at de var for nemme så man kunne ligeså godt gå udenom men tilbage igen kammerat og over kom de. Vi fortsatte i fin terræn godt bund o.s.v.
De næste serier gik egentlig fin indtil jagtlæggers hest opdagede en grøft og mente at Kim lige skulle tjekke om det nu også var sikkert at springe den, og Kim var helt nede i den, bunden var god nok så op på hesten igen men den mente om det nu også kunne være rigtig så vi stoppede lige igen ja så måtte der jo lige en fire, fem seks kyndige grøftespringere til at overbevise om at det sagtens kunne lade sig gøre.
 
Lene Bruun mente at det kunne være sjov at prøve en enkelt dans med et grantræ men den var alligevel for stor at slæbe rundt med så op på hesten igen og videre.
 
En lille skridt tur i vandet inden vi skulle have pause, heldigvis en kort pause for vi var vist alle ved at blive temmelig våde helt ned i de inderste bukser.
En rigtig god serie var også der hvor vi slangede os igennem tre spring godt fundet på.
 
Den anden sidste serie hvor vil skulle ride fire på stribe gik også rigtig fint, bortset fra en enkelt som lige måtte tage en ommer.
 
Alle meldte fuldført, og så gik det ellers hurtigt med at få vartet hestene for der begyndte det virkelig at regne godt vi kunne spise den lækre forudbestilte anretning i næsten tørvejr.
 
Tak for en rigtig god jagt.
 
Venlig hilsen
 
Allan Heiselberg