Store badedag 

Søndag d. 24. juni kl. 11.00 mødte ni friske jagtryttere op på Moesgård Allé 14.

Der ventede ikke en jagt som sædvanligt, men en tur til stranden for at svømme med hestene. Solen skinnede og humøret var højt.

En enkelt rytter var velforberedt, og steg ud af bilen iført sin oppustelige sikkerhedsvest, som han mente, også måtte kunne bruges som redningsvest – just in case…

Efter en lille forfriskning blev hestene sadlet og taskerne pakket med håndklæder.

Vi linede op foran stalden, hvor dagens guide fremlagde programmet for turen. Afsted det gik. Den første times tid befandt vi os i skovene omkring Moesgård, hvor vi sprang lidt forhindringer og passerede et lille vandløb.

Vi nåede omsider til stranden, og der blev gjort klar til svømning. Nogle tog badetøj på, mens andre valgte at benytte lejligheden til at få vasket ridetøjet.

Nogle skånede deres sadler, som blev liggende i sandet, mens andre mente, at saltvand da måtte være godt for sådan en lædersadel.

En enkelt rytter mente dog, at stigremme og -bøjler (som det eneste) ikke havde godt af en tur i havet. Det resulterede i, at rytteren mere eller mindre elegant tog turen hele vejen over hesten og ned i sandet, da han forsøgte at komme i sadlen efter afmonteringen.

Ja ja, nogle skal jo stå for underholdningen J De fleste heste var med på idéen, og indvilligede i at underholde deres ryttere, hvis begejstring kunne høres på lang afsted.

Der var liv og glade dage, da formanden ham selv besluttede sig for, at tjekke vandkvaliteten.

Da alle var fornøjede, vente vi mulerne mod mødestedet, hvor der blev serveret en lækker frokost og dessert i orangeriget. Snakken gik lystigt, og vi blev enige om, at vi måtte lave endnu et arrangement, inden efterårssæsonen bliver skudt i gang. Tak for en super hyggelig dag!

 Tessa Pultz

Badedag

Jagt i Gjern v/ Herluf, Lørdag d. 1 sep. 2018

Master: Gitte Eberhard

Ræve: Jens og Herluf, og Hans Jakob tog bagtroppen.

Efterårets første jagt i 2018.

22 glade, friske ryttere og heste mødte op denne dejlige efterårsdag, perfekt vejr til ridning.

Der bliver budt velkommen, skålet og truttet, og så går turen ned gennem byen, og på vej mod den første serie. 1. serie er i juletræsplantagen, hvor alle spring står på spor mellem træerne, så det kun indbyder til at springe over.

Straks bliver sværhedsgraden forøget i serie nr. 2, nogle stykker vælger den ”nemme vej” og 1. mand tjekker bundforholdene…

3. og 4. serie er gode alm spring på kuperet stubmark, det volder ingen problemer, kan se hestene elsker de marker, hvor der er plads til at give den lidt ekstra gas J

Så blev det tid til en lille pause.

Så blev det til serie nr. 5, denne gang var de første spring ned ad på stubmark, et spring ind igennem et bredt læbælte, med sving lige efter…. Vupti, så måtte 2. mand tjekke jorden…. Hesten bliver fanget, ”piloten” kommer op igen og får reddet serien færdig J

Så blev det turen mod dagens sidste serie, 4 spring, ja hvor svært kan det være…. Joo… lille spring på flad bund, og så kommer ligkisten……. De første er godt springende, men så bliver nogle heste/ryttere i tvivl, og det giver en del tumult, men næsten alle kommer helskindet over og kan melde fuldført. Ved denne forhindring vælger 3. mand også lige at tjekke om bundforholdene er i orden J

Som afslutning på den dejlig tur, rides der bred front lige før byen, det bør nok øves lidt mere J

Dages sluttes af i Herlufs maskinhus, hvor der er dækkes op med alle havemøblerne og vores madpakker spises. ”Festen” slutter lidt bradt, da Herluf får snittet majs samme eftermiddag, og ja… det skal jo ligge der hvor alle trailerne står parkeret:-D :-D sååå tjuhej farvel og tak for i dag.

 Carina Teglgaard J

Jagt nr. 7 Pårup ved Engesvang 15. september 2018

Jagtlægger : Severin Lassen

Master: Kim Schewing Christensen

Ræve: Steen Buhl Larsen og Severin Lassen

Bagmaster: Bjarne Mørup

Lørdag den 15. september 2018 tilsmilede vejrguderne os og lod solen skinne, selvom det havde været en noget regnfuld nat. Dette fik de fleste at mærke allerede ved ankomst og parkering, hvor bundforholdene var til den bløde side.

Heldigvis er problemer til for at blive løst, og vores vært var fluks klar med sin traktor og hjalp de nødstedte. Da alle mand havde sadlet op, ankom sidstemand…. Heldigvis er han kendt for at være en hurtig opsadler;-)

Der var 16 veloplagte jagtryttere med glade heste i feltet, og stemningen var i top. Severin med sine hjælpere, havde lavet en rigtig fin tur, i det naturskønne område. Turen var ca. 15 km lang og der var ca. 35 forhindringer fordelt på 7 serier. Flere forhindringer var placeret således at rytterne, ud over at nyde turen, også skulle ride.

Der var var flere passager med lange gode bakker, der var stubmarker, skov og en tur ned omkring en smuk dal med små søer. Forrest i feltet fik vi også lov af se et rådyr, hvilket godt kunne have sendt en ræv af hesten, men han var heldigvis vaks.

Turen forløb uden hverken styrt eller fald fra hest, vi havde et par enkelte små stop, én skulle af og tisse, en skulle rette noget udstyr, og rævene mistede deres haler i nogle lavt hængende grene, men det var jo alt i alt småting.

Hen imod slutningen fik vi igen lejlighed til at øve bred front, og lige som vi skulle til at tage sidste springserie, sendte vejrguderne og en regnbyge men lod dog stadig solen skinne højt.

Ved den efterfølgende frokost var stemningen rigtig god, det lød til at alle havde haft en rigtig dejlig tur.

Tak for det.

Ref. Lea Jensen

Jagt nr. 8

Ranbøl plantage. Bygget og tilrettelagt af Fyns jagtrideklub.


Ræve ; Kim Mark og Svend Kamuk

Master ; Mai-Britt Rasmussen samt
Jens Uth

Vedmodigt er at dette var årets 3. sidste jagt i 2018
FEDT var at ride med i et muntert felt på 36 ryttere.

Fyns Jagtrideklub havde fået bygget en super jagt, som førte os gennem mange af plantagens meget smukke steder.
Selv hen over den afbrændte hede, stod små lyng med nyt liv og blomstrede så fint.
Vejret var rigtig dejligt, en smule lunt og solen tittede frem.

Desværre var nogle hundeprøver, tilrette lagt i plantagen på samme dag. Og disse hunde folk havde fjernet nogle af vores forhindringer. Enormt ærgerligt for de som gik hele lørdagen ( ud over at sidde fast i en time med bilen, i det dybe sand ) og byggede os en jagt. Men ønsket om at bygge os det bedste.

Samtidig var disse hundeprøver igang sat, så vi som ryttere måtte vente på at kunne ride ind i plantagen. Dette resulterede i meget lang tids venten, til hesteryg.

MEN når dette så er sagt, håndterede Fyns situationen rigtig flot og var os ryttere vel informerende.

Jagten var som skrevet super. Der var bygget stor større og størst, forhindringer. Sagt nogle dybe landinger.
En enkelt fald af og valgte at ride hjem.

Vores ræve havde valgt et frisk tempo, for at undgå propper i feltet.
Dette lykkedes, og alle halsede for at nå med. ( smiler, for synes selv det var kanont )
Den ene ræv måtte så tilkende at han havde en meget glad hest, som selv ønskede at tage styringen.

Til afslutning var der grillet pølser samt brød. Her er ros til grillmester, for de pølser var virkelig grillet godt.
Mogens Jessen var med os som tilskuer. Og bød under maden os på en enkelt.
Samme gjorde Mogens Brandt, da han jagten for inden havde vundet Fyns rævehale.

TUSINDE TAK for endnu en dejlig dag i jagtrytternes tegn.

Vi ses
Gitte Eberhard

Referat fra "Hestens Dag" 14. oktober 2018 i Rebil bakker

Jeg vil takke for en rigtig god dag sammen med jer som deltog.


Der var fra jydsk mødt faste medlemmer, samt gamle og forhåbenlig nye medlemmer op.

Det var så skønt at få hilst og snakket med jer alle.


For i som vi ikke længe har set, gav det forhåbenlig blod på tanden til at tilslutte os igen.
Og til i nye. Så glæder jeg mig til at se jer til rigtig mange jagter sammen med os.

Vi var 22 ryttere, hvilke blot var en lille smule i forhold til alle de som var med på dagen.
Det var et rigtig fint arrangement, af hestens dag.


Vores tur nåede desværre kun op på 12 km. Det var noget kortere end vi havde forestillet op. Men turen var rigtig fin. Sikke et område.

Vi sluttede af med en gang suppe, madpakker og kage.

Gitte Eberhard

Referat Rebild Foto

Jagt nr. 8 ved Vrejlev Kloster  Den 20. Okt 2018

Ræve : Jørgen og Gitte Stoltze
Master: Kalle
Bagmaster : Bjarne

Så fik vi redet årets 8. jagt i det Jydske. En dag med sol, blå himmel, heste, tv-hold og en mængde af publikum.


Jagtlægger havde virkelig fået lavet noget PR for denne jagt. Jydsk var nævnt i flere aviser, vi kom i radioen og et tv-hold fulgte os hele dagen.

Alt denne pr, havde samlet nysgerrige sjæle til, og skabt et stort publikum. Dette var helt sikkert med til at skabe en skøn stemning under hele jagten.  - de klappede af os

Samtidig var vi fra klubben mødt tal stærkt op, samt fire gæster var budt med. Så vi var ialt 24 ryttere, hvilke jo er med til at give os alle et smil på læben.


OG jeg hilste endda på et par stykker som meget gerne vil ride med fra foråret af 

Jagten blev startet og sluttet af i klosterets store “gårdsplads” Her bød bl.a Gods-/ kloster ejer, os velkommen. Alt imens vi stod og pyntede med vores fine ridedragter og heste.

//Her lige et ønske fra min side ( nu jeg har ordet ) kan vi ikke blive bedre til at stå på en linie. Vi ligner folk som ikke ved hvad det er for noget og har man en hest som virkelig ikke kan stå hos de andre. Så marker det tydeligt ved at stå tre meter bag feltet. Så det ikke ligner man ikke lige kan være der eller gider at stå pænt.//

Trods den tid dette PR må have taget, var der samtidig formået at blive bygget en rigtig fin jagt op.

Nogle spring var pyntet med majs, andre med grene.
De var sat op i nogle rigtig gode serier. Og alle, undtagen én, var publikums venlige.

Under jagten rider vi, efter nøje instrukser - udført af Master, en bred front. Faktisk en ret fin front.
Flot jyder 
Der var under jagten to jagtvogne hvor der var plads til noget publikum. Flot tiltag!

Vores frokost nyder vi i en gammel vognport.
Her takker bl.a godsejer for en god dag, og lader døren stå åben for en anden gang. Det er da dejligt.

Flot arbejde Jørgen !!! ( og hjælpere)

Gitte Eberhard

TV2 Nord's film han ses på dette link -  Klik her

og ligeledes har Frelancefo2grafen lagt en rigtig film op, som kan ses her

Hubertusjagt Bidstrup Gods 2018

Ræve: Bjarne Mørup og Steen Buhl

Master: Kim Schewing

Assisterende master: Jens Laursen

Bagmaster: Jørgen Larsen

Lørdag d. 10. november mødte 22 jyske og 2 fynske jagtryttere veloplagte op til sæsonafslutningen på Bidstrup Gods. Vejret var lidt gråt i gråt, men det var der vidst ingen, der lod sig gå på af - humøret var højt og snakken gik lystigt mellem hestetrailerne på pladsen. Ved 10-tiden lød jagthornene for første gang, og vores kære, lidt sent ankomne, gæster fik travlt med at komme i sadlen ;-)

Endnu en gang blev der blæst til samling - denne gang af et seksmandsorkester, så man ikke længere var i tvivl om hvad, der var i vente. Med rævene i spidsen efterfulgt af Master og hans assistent gjorde heste og ryttere entré på gårdspladsen. Bøjle ved bøjle linede de op, hvorefter velkomst og instrukser fulgte.

I år var publikumsskaren stor og det vrimlede med fotografer, som forevigede dagen - tak for det! Jagten blev blæst i gang og kursen mod første serie var sat. Første serie bestod af bl.a. store kævler, og en granfyldt okser. Alt gik smertefrit og feltet forsvandt ind i skoven. Næste serie snoede sig gennem en bevoksning mest bestående af gyvelplanter. Som ved første serie klarede feltet sig i fin stil igennem.

Tredje serie, bøgebakken, begyndte lidt tidligere en normalt, da et bette spring var dukket op i forbindelse med at to herrer skulle rydde sporet weekenden forinden... Fjerde og sidste serie inden pausen var de publikumsvenlige hylder i granerne. Alle undgik træerne og kom igennem med knæene i god behold.

I pausen blev både ryttere og publikum forsynet med mad og drikke, og stemningen var i top. Efter pausen fulgte en serie, som ikke havde været med i nogle år, men som til gengæld nok blev den mest mindeværdige serie for mange af rytterne. Som serie fire var den bygget på i alt tre hylder, som var forbundet via skarpe, stejle sving.

Dernæst var det tid til den velkendte serie med banketten, en dyb landing og grøften forenden af bakken. Endnu en gang et fint flow uden større problemer. Næstsidste serie bestod af to almindelige spring, en stor okser og den altid spændende grøft. Her måtte to mand give op, da deres heste bestemt mente at have set et uhyre deri ;-) Sidste serie var som altid de to stendiger og dammen, som i år var mere eller mindre tørlagt. En enkelt rytter havde dog ikke noget imod dette, da hun en uge foringen havde tjekket vandtemperaturen i en lignende dam ;-)

Alt i alt en meget vellykket jagt med spændende terræn og forhindringer. Nu manglede det kun at finde årets hubertusvinder. Opløbet fandt sted på en stubmark et stykke fra godset, og otte kvalificerede ryttere deltog i kampen om at fange den ægte rævehale. Carl Persson styrtede afsted og nappede da også en hale, men det var Gitte Stoltze, der i stor glædesrus løb med den ægte - stort tillykke!

Alle vendte velfornøjede tilbage til gårdspladsen, hvor vinderen blev hyldet og Master/formand takkede for en forrygende sæson. Hestene blev vartet, hvorefter der blev budt på gløgg og småkager i Det Gamle Mølleri. Nu var der kun hubertusfesten i vente inden der blev sagt på gensyn til foråret.

Tak for en fantastisk dag!

Tessa Pultz