Jagtreferater for efteråret 2017

Træningsjagt på Nordlige Bjergvej ved Hanne Ejlersgaard Lørdag d. 26. august

Endelig er det tid til at komme i gang med efterårssæsonen, da jeg var skadet på de sidste 2 forårsjagter har jeg glædet mig som en lille baby for at komme i gang.

09.30 sharp ankom jeg på Nordlige Bjergvej - 5 min efter - ankom Jens og Mai samt forvalter Daniel.

Efter en lille pipfugl blev det tid til at ride jagt, men om ikke Hans Jacob rullede ind på gårdspladsen, fantastisk og så midt i høst tiden.

Lige inden afgang kom vores fotografer fra Skive Jan & Jan.

Vejret var ikke mindre end perfekt, Jens og Daniel havde gjort et stort stykke arbejde ud af det, udover de faste spring havde de rejst 16 trekant spring så der var rigeligt at springe på.

Faktisk flere spring end der plejer at være, den før omtalte Mai er Lizettes daglige rytter som tidligere har været udsat for en grim ride ulykke, det der dressur ridning er noget farligt noget. Hun sprang stort set det hele, grøfter samt grøft med stor hæk for at nævne nogle af de mere specielle spring.

Da Hanne ikke har slået hø på markerne havde Jens slået med Buskrydder foran hvert spring, tak for det Jens.

Fantastisk at være formand for en jagtklub hvor medlemmerne er så godt ridende at det ikke er nødvendigt lige at pudse formen af, det lover godt for den kommende efterårssæson.


Kim Schewing

6. Jagt - Søholdt Gods i Ebeltoft den 9. september 2017

Jagtlægger: Finn Poulsen

Master: Kim Schweing

Ræve: Jens Laursen og Finn Poulsen

Bagmaster: Bjarne Mørup

Denne jagt blev flyttet fra Møllerup i sidste øjeblik, da der faldt urimelig meget regn i ugen op til jagten, og grundet  sandbunden på Søholdt, så var det ikke noget problem at ride der, trods meget regn.

22 forventningsfulde rytter var mødt op og ingen kørte forkert, hvilket jo betyder at nyhedsbrev og hjemmeside samt Facebook gør deres.

Jagten blev indledt med et glas portvin, og den sædvanlige velkomst af både Master og Jagtlægger.

Efter en kort opvarmningsgallop, gik turen videre til den første serie i skoven, efterfulgt af en lang gallop.

Hestene var nu varmet godt op og klar til næste serie med både nedspring og spring op ad bakke.

Den sidste serie inden pausen var på et skovspor med både Oxer og dyb landing.

Efter pausen gik turen til jagtens højdepunkt "Dødens gab", som dog voldte nogle ryttere problemer og krævede tre ufrivillige afsidninger.

Så fulgte 2 spændende serier i skov med skarpe sving, som krævede at man havde styr på hesten.

Efter jagten var der opråb, og alle kunne melde fuldført og uden skader.

Der var herefter dækket op i Hanne og Poul Jørgen Lindberg's lade til frokost og hyggeligt samvær, og som de 3 jagthornsblæsere dog kan spille, det var en ren fornøjelse.

Da jeg ikke fik udnævnt nogen til at skrive referat så måtte jeg jo skrive det selv  :-)

Finn Poulsen 

7. Jagt - Møllerup Gods i Rønde den 23. september 2017

Master: Kim og Jens

Ræve:  Anne Sophie Gamborg og Kalle

Bagmaster: Bettina

Den syvende jagt blev redet i Djurslands naturskønne omgivelser omkring godset.

Mere end 25 ryttere var mødt op, og alle var klar til tiden.

Super jagtvejr, ingen vind, sol med lette skyer, og tørvejr under hele jagten. Men det kunne godt ønskes, at der havde været lidt mere tørvejr op til jagten, da en serie blev taget ud, og springene stod under vand.

Første serie var på stubmark, hvor det gik lidt op og ned. Det var gode brede spring. I denne serie var der desværre én der ufrivilligt kom af hesten, men kom op igen og fik resten af jagten med.

Anden serie var super god. Det var ind, ud og rundt om en lille skov. Der var et par spring inde i skoven, hvor der var bundet gran på. Der kunne man virkelig mærke at hesten løftede sig. Her skred én af hesten desværre i et sving, kvitterede med et bukkespring, som sendte rytteren på i jorden. Hun kunne desværre ikke fortsætte.

Tredje serie var rundt på en stor græsmark, hvor der var gode brede spring. Bunden var ok, men til den bløde side. Her blev der også lavet en flot bred front, hvorefter der blev der holdt pause.

Fjerde serie var på samme græsmark, selvfølgelig i en anden rækkefølge. Efter at være kommet over springene i tredje serie var nogen af de øverste bomme knækket, men de kunne sagtens springes. I denne serie var der desværre endnu en der kom ufrivilligt af hesten, som også måtte udgå af jagten.

For at komme til femte serie, kom vi igennem en lille by og over en høstet hamp mark, hvor vi kunne nyde den smukke natur. Selve serie var på en markvej igennem en allé. For enden af Alléen dejede vi ud på en stubmark hvor hestene fik lov at løbe op af bakke.

Det var en super god jagt, med smukke heste, fantastiske mennesker og et dejligt publikum.

Masterne skal have stor ros for det gode tempo. Det var helt perfekt.

På denne dag blev frokosten nydt udendørs i det milde efterårs vejr. Og vi skal ikke glemme de  tre hornblæsere, som fik grine flip da frokosten skulle blæses af.

Så nu kan vi kun se frem til årets 8. jagt.

Luise

8. Jagt - Kjærsgård Møllegård i Hirtshals den 7. Oktober 2017

Master: Calle
Ræve: Kim og Jørgen
Bagmaster: Bjarne
Så er årets jagt nr. 8 veloverstået. Denne gang gik turen til Kjærsgård Møllegård, Hirtshals.
Her havde Calle igen formået at ligge en super jagt. Kanon rute hvor der rides over marker, enge, op over klitterne og nede på stranden. Her fra videre gennem et fantastisk område hvor alt bliver brugt til sjove forhindringer.
Første serie snoede sig bogstavelig talt hen over marker og skel. En super serie som efter sit andet spring måtte lade vente på sig... efter som der var én der ufrivilligt lige skulle tjekke op på jordforholdene. En anden forsøgte sig med en knækket tøjle, hvilke heller ikke gik.
Da alle mand var klar, blev serien redet færdig uden de store problemer.
Nu red feltet ud på et skønt engområde, her var den smukkeste udsigt. Iblandt op og ned, skrå, til siden og hvad sådanne et stykke kan tilbyde af sjovt, lå der en grøft gemt. Det gav for nogle udfordringer, men alle kom over.
Fra engen rides der videre op over klitterne og VUPTI der lå det store hav foran det Jydske felt. Et brusende hav og det røde felt, så SMUKT.
På stranden fik de fleste hestene ud i vandet, og så gik den ellers i galop hen langs stranden. På et tidspunkt må alle i skridt da en bred og dyb rende med god strøm i, skulle passeres. Alle "Jydske normer " blev brudt = ingen kom i baljen .
Efterfølgende kom der igen nogle rigtig gode serier. Nogle hvor der af sikkerheds mæssigt årsager kun måtte rides i enkelt kolonne, grundet jord forholdene # meget regn.
Serier der igen var bygget ind så naturens værdier blev brugt. Zigzag i et læbælte, en serie hen over en mark sluttes af med en stor bue for at nå hen til en dyb landing.. Bare for at sætte prikken over iét.
Prikken over iét, som altid kende tegner Calles jagter. Han lover der bliver noget at køre efter, og det holder stik hver gang.
En jagt hvor publikum har udsyn til mange af springene, hele serier.
En jagt som Calle kan være stolt af. Og når nu det er sagt, så gør han det også ret godt som Master. Vel informerende ned til hele feltet om særlige hensyn til næste serie.
Medbragte madpakker blev nydt ved fint efterårs pyntede borde inde i maskinhuset.
TAK for en rigtig god jagt.
Gitte E.

Jagt nr. 9, Thy Naturpark
hos Suzanna Child lørdag d. 21/10 - 2017

 Ræve og jagtlægger: Karina Rose og Suzanna Child

Master: Kim

Bagmaster…

Da alle endelig havde fundet adressen (Tvorupvej og ikke Thorupvej) var alle til hest ca. 10.40 Hvorefter Master Kim kunne byde velkommen til alle ryttere og gæsterne. Jesper og hans hjælper klarede flot serveringen af portvinen, hvor efter alle gæsterne steg op i jagtvognen, og kørte mod den første serie.

Alle heste var klar på opgaven, hvilket var 9 smalle pallespring, med gennemslag i gran, i en mindre juletræsplantage. Hop, hop, hop og alle var igennem, derefter gik ruten mod skoven, hvor der var 3 fine serier inden pausen. Ingen af dem volte problemer for feltet.

Så blev det ”pausetid”, jagtvognen med forsyninger var fremme og kunne forsyne alle med øl og vand.

Alle til hest`s igen og jagten kunne fortsætte. Serie nr. 5, brandbæltet, starter med 2 grøfter og efterfølgende 3 stativspring. De fleste klarer grøfterne i 1. forsøg, andre klarer det i 2. forsøg.

Serie nr. 6, bestod af 4 lette stativspring på en græsmark, som alle bare fløj over.

MEN så gik ruten mod jagtens sværeste/sjoveste og mest puplikumsunderholdende del. Det må være den del, der hedder Susannaz Naturpark J J De 2 første spring ligger på bue mellem træer, 3. er jo bare en kævle (men bag den er der så en stor vand ”hul”) tror alle klarer den i første forsøg, derefter er det videre til et spring (bue til højre) og så bue til venstre, på ad bakke….. så kommer det sjove, kævlen på toppen, efterfulgt af nedspring i vand. Vandet kan man så først se når man ”når toppen” Der bliver feltet skilt… incl. undertegnede der må ud i andet forsøg, hvilket resultere i en hest der tror vi springer ”længdespring”. Alle kommer gennem vandet og får afsluttet jagten på Suzannas flotte låge med gennemslag i pileris.

Jeg er sikker på alle syntes det var en helt fantastisk tur og der var en super god stemning i feltet. Vejret var perfekt til ridning, og bunden var ok, trods det havde regnet i dagene op til.

Feltet var på 24 equipager.

Den 4. jagt i efteråret blev den første efterårsjagtjagt uden afsidninger… hvilket må betyde, alle er ved at være ”indsprunget” inden årets sidste jagt, Hubertusjagten.

Dagen sluttes af med spisning i gildesalen, hvor stemningen var høj.

 

Carina Teglgaard