7. Jagt: Gjern d. 20. september 2014


Jagtlægger: Herluf Rahr
Ræve: Herluf Rahr & Jens Laursen
Master : Kim Schewing-Chrisrensen
Bagmaster: Bjarne Mørup
B-repræsentant: Jens Lauersen

Jagten der bød på det meste.
Sjældent har jeg redet en jagt der bød på så meget forskelligt.
Det var en noget omtåget rytter og hest, der ankom efter et par timers kørsel.

Tågen holdt ved et lille stykke tid ind i jagten, og heldigvis længe nok til at man kunne nyde synet, af en skovbund dækket af lyng med spindelvæv fra de flittige edderkopper. Man følte sig henvist til et alfelandskab, og havde frosten været der kunne det lige vel, have været en december morgen.

Jordbunds forholdene var mangeartede, fra fast skridsikker til noget der mindede om brun sæbe på en gummimåtte. Det kostede et styrt. Skaderne omfang er uvisse, men hun var dog i stand til, og med følge fra en gentleman at ride sin hest hjem til Herluf. Den uheldige lovede at blive tjekket selv samme dag når hun kom hjem.


Resten af turen gik op og ned i ordets bogstavelige forstand.
Der var dybe landinger hvor man nemt kunne hænge frit svævende i op til flere sekunder inden man havde kontakt til skovbunden igen.

Der var banket op ad bakke, hvilket jeg trods 140 redne jagter endnu ikke har mødt før.

Udfordringer var der, og mangeartede, hvis ikke terrænet, så blev det krydret med en flok køer, der gerne løb med et lille stykke.

Hvis man kunne nå det i farten, kom vi forbi de flotteste udkig steder, hvor man virkelig fik syn for, hvor et kuperet terræn vi var i.

Der var en livlig snakken, og imellem repriserne, var der tid nok til, at lommelærkerne kunne nå at komme fra rævene, ned til bagmaster og retur. Muligvis fortæller det også om jagtrytternes naturlige evne, til at holde sig til og selvfølgelig byde videre i en fart.

Sidst på turen begyndte trætheden at melde sig, ingen indrømmelser, men mange forespørgsler om, at nu måtte det da snart være slut.

Der var dog et par overraskelser tilbage, dette i form af spring fire og fire, nogle heste bedre egnet end andre. Og til sidst kunne det næsten ikke gøres mere symbolsk end at ”runde” jagten af med et rundballespring, efterfulgt af et markskel og grøft.

Kendetegnet for jagten, var sjov, spændende og konditionskrævende.

Ved den efterfølgende frokost, blev der som det bør sig, rettet en stor tak til Herluf alle hjælperne samt lodsejere, det var en fantastisk oplevelse, hvor der må have været brugt meget tid på at begrænse sig, da jagten efterlod et indtryk af, at opfindsomheden ikke manglede.

Referent: Suzanna Child Andersen

8. Jagt: Maarslet den 4. oktober 2014

Jagtlægger: Jens Laursen
Ræve: Jens Laursen og Georg Nielsen
Master : John Sørensen
Bagmaster: Gitte Eberhard
B-repræsentant: Jens Laursen

Denne jagt, startede i det skønneste vejr, med høj sol og blå himmel, så jeg nød turer helt fra Thy, skønnere kunne det jo ikke blive, men det blev  det, da vi først kom i gang med jagten. Vi var 15 glade jagtrytter.

Vi startede med at line op på ridebane, med drivhuset og skoven i baggrunden, fik lidt godt til gane så vi var klar til dages udfordringen.

Vi red gennem skoven, med mange gode kævler, op og ned af bakker, gik det med fulde fart dybe landinger og mange andre sjove forhindringer.  

Den næste serie var i et lidt åben område, med lidt træer ,supper, fin springe ,og så var man ned ved vandet,  hvor vi holdt en pause med øl og vand.

Efter pausen, red vi ud i bølger blå, det var lige som en varm sommer dag, super flot, hesten var ikke så begejstrede for bølgerne, men kom da ud og dyppede hovene, en gode galop og op i skoven igen med flere gode springe serier.

Til slut, red vi forbi det nye museum, Jens lovede, at vi må komme op at ride der næste gang vi kommer, det glæder vi os til.

Vi sluttede hvor vi startede, med linede op på ridebanen, jagten blev blæst af og vi vartede vore hesten og ind til mad og  snak.  

Tak for en endnu en god og vellykket jagt.

Referent: Carina Rose Sørensen  Thy

9. Jagt: Farstrup den 18. oktober 2014


Jagtlægger: Bjarne Mørup
Ræve: Bjarne Mørup og Kim Schwing-Christensen
Master : Calle Person
Bagmaster: Jens Laursen
B-repræsentant: Bjarne Mørup

Når man står tidligt op, kigger ud af vinduet, og ser på det grålige efterårsvejr, skal man stramme sig selv noget an for ikke at ”pjække” fra den lange tur. Når man så er noget i mål, er alt glemt og humøret er helt i top.

24 rødklædte ryttere, samt deres firbenede gænger mødte forventningsfulde op til jagten ved Bjarne, og var spændte på hvad terrænet ved Farstup bød på af udfordringer.

Turen startede med en god lang opvarmnings skridt i sprøjtesporene. Ved første springserie var bunden lidt glat efter den meget regn, dette førte til at en enkelt rytter havde lidt udfordringer ved ét af springene, ellers gik turen uden yderlige stop.

Bjarne havde lovet at bunden igen ville være fin efter første springserie. Dog var bunden noget blød efter skridt turen i sprøjtesporene, og flere heste sank 10-20 cm. ned. Herefter var bunden fin rest af turen.

Det var kun få af springene som stod på række, derfor gik meget af turen op og ned af bakker, samt rundt om træer og buske – et spændene ridt. Mange af springene var bygget op af tykke træstammer, som var stablet oven på hinanden, hvilket gjorde at hestene sprang med forøget kraft, for ikke at ramme springene.

Turen blev afsluttet med frokost hvor bordet var pyntet med flotte folede servietter, som lignede jagtryttere. Servietterne var foldet så benene på rytterne var en sang, som blev sunget efter frokosten.

Mange tak til Bjarne for en fortræffelig tur, i et skønt terræn!


Referat : Niels Lassen  

10. jagt:     Hubertusjagt 8. november 2014

Master:           Kim Schewing

Ræve :           John Sørensen og Jens Laursen

Bagmaster:      Bjarne Mørup

Jagtlæggere:    Bestyrelsen

Så oprandt endelig dagen, efter en skuffende aflysning af Hubertusjagten i Aarhus, hvor vi skulle holde klubbens egen Hubertusjagt i skovene omkring det smukke Bidstrup Gods.

Det startede med lidt tåge og småregn da jeg kørte hjemmefra, men da jagten blev blæst i gang af Aros Blæserne, påkaldte de sig Skt. Hubertus årvågenhed, og solen kom frem bag skyerne og velsignede os alle med et fantastisk jagtvejr.

35 ryttere og et stort ledsagerfelt kunne i strålende solskin begive sig ud i skovene.

Turen var lagt lidt anderledes i år, så vi startede med en serie tæt på slottet med opvarmning på en rapsmark, før det gik over stok og sten ned langs skoven og frem til Publikum, som her fik set 7 spændende spring.

Næste serie startede med en bred front op imod publikum – nok den flotteste brede front jeg har været med til at ride, og ved enden af marken samledes feltet igen, for at ride en serie op og ned af bakker, med publikum på sidelinjen.

Desværre måtte en rytter her bide i græsset og stoppe for den dag. Heldigvis gik det ikke så galt, selv om rytteren nok må ønske sig en ny ridehjelm i julegave.

Næste serie foregik igennem skoven, hvor spændende 4 faste forhindringer er bygget op og ned af bakke, desværre er det ikke muligt at køre i biler til den serie, som ellers kunne være spændende for publikum at se.

Dernæst kom Bøgebakkens mange kraftige og svære forhindringer i enkeltkolonne.

Som noget nyt red vi efter Bøgebakkens stejle skrænter ned til vejen igennem gyvlerne, som fører ud til ”Hylderne”, hvor der er placeret 8 spændende spring som Publikum kan se fra flere sider, nok den helt store publikumsoplevelse på denne jagt, og særdeles sjov og spændende at ride.

Herefter en velfortjent pause med sandwich og lidt til halsen, både til ryttere og publikum.

Efter pausen red vi om til ”Militarybanen” som startede med opridning over banketten og videre til de 4 faste forhindringer, sluttende med tørgrøften og nogle lette trækævler.

Så kom vi til tyrens højdepunkt for både ryttere og publikum, Stendigerne og ”Vandgraven” som i år var gravet dybere, og som nok voldte en del ryttere problemer, men de fleste kom over, og fortsatte videre til springene langs skoven, som endte med den brede grøft med stejl stigning lige efter springet – den voldte overhovedet ingen problemer for heste og ryttere, selv om den ser drabelig ud, set fra vejen.

Herefter var der opløb med ridtet om rævehalen, for de ryttere, der havde fuldført dagen jagt, og som skulle med til festen på Hotel Randers om aftenen.

Årets Hubertusvinder blev dette år Bjarne Mørup, som kunne føres op til slottet ridende med det røde æresdækken, og flankeret af ”Rævene”.

Efter vartning af hestene var der gløg og småkager til alle ryttere og deltagere i Mølleriet, hvorefter alle ryttere fik udleveret en staldplakette til minde om en rigtig dejlig Hubertusjagt 2014.

Herefter tog nogen hjem med hestene, imens en del rytter fik hesten opstaldet hos Jørgen Steen, for at kunne deltage i en forrygende traditionsrig aftenfest med 43 deltagere og musik til den lyse morgen.

Tak til bestyrelsen og alle hjælpere, der gjorde denne dag til en helt uforglemmelig Hubertusdag.

                                                                             Referent Finn Poulsen