Træningsjagt ved Kirstineholm, Højbjerg

31 august kl 10.30 var vi omkring 15 ryttere klar til træning hos Peer Eilersgaards og hans flotte faciliteter i Højbjerg.
Nogle kom med "gamle" heste - andre med meget nye heste. Heldigvis var der forhindringer for alle. Vejret var en smule vådt men ikke værre end hvad en regnfrakke kunne klare.
Med kyndig vejledning blev vi ledt over den første børnevenlig serie et par gange og langt de fleste fik en dejlig start på deres jagt karriere. De næste serier voksede i højde og drøjde og stadig kunne de fleste følge med og fik nogle fine spring som måske for de unge heste ikke så helt så professionel ud. Men over kom vi.
Dernæst blev det straks lidt mere spændende med grøft træning hvor et par stykker fandt en ny springstil over. Men alle der ville springe grøft kom fint over flere gange. Her er det bare optimalt for unge heste at komme med da det bare er indbydende grøfter de har på kathrinelund.
Da vi kom til vandanlægget kom der lidt flere udfordringer og nogle havde da også lidt problemer med at komme pænt over. Heldigvis kunne vi igen drage fordel af den kyndige vejledning på stedet og kunne tilmed se hvordan man laver etter changementer som tilspring over en grøft. Meget imponerende!
Til slut viste de gravede ryttere og heste hvordan man springer rigtige jagt spring med den rette højde 4 og 4 omside - flot flot opvisning.

Vi rundere dagen af med forfriskninger på terrassen efter hestene var blevet belønnet med god bidder og stolte klap.

Tak for træningsmuligheden Peer!

Referent: Camilla Vange

Jagt nr. 7 Bordingmark d. 7. september.

Jagtlægger: Severin Lassen
B-repræsentant: Jens Lauersen
Ræve: Severin Lassen og Kristian Fjendbo
Master: Jens Lauersen
Bagmaster: Kirsten Slemming

25 forventningsfulde rytter med deres heste var mødt op til efterårets første jagt, hvor vejret var som en lunefuld efterårs dag, med truende regn dryp fra morgenen af.  Da vi efter velkomst og lidt beskrivelse af turen og den traditionelle lille til halsen, red af sted, var vejret perfekt, ikke for varmt og en lille brise, humøret var højt og endelig var vi i gang igen efter sommerpausen. 

Lidt spændt på hvad Severin og hans tro hjælpere havde fundet på denne gang, at lave det helt vilde variation på en mark jagt, kræver god fantasi og det må siges at Severin og Knud havde virkelig brugt mange rideture for at planlægge denne jagt J

Der var korte og lange repriser, sving og drej og selvom Bording mark er det fladeste stykke jord i Jylland formåede jagtlægger at give os fornemmelsen af at det gik både op og ned. Der var serier i den nedlagte grusgrav, både før og efter pausen med et par dybe landinger.  En knap så vellykket bredfront, flere heste blev klemt bagud, så den blev taget i to rækker, kønt så det ikke ud, men vi hyggede J

Jagten sluttede af med en serie på 4 spring hvor det sidste spring, var en valgfri grøft, selvom den var bygget perfekt, med lav bred opspring, tror der var flere der var glade for denne grøft var valgfri.

Da vi alle havde vartet vores heste, skinnede solen fra en skyfri himmel og vi nød vores medbragte mad i gårdhaven, hvor Marianne havde dække op med dug på bordene og hjemmebagt kringle.

Havde i dag tre gæster med som alle havde haft en rigtig god oplevelse og jeg tror bestemt de kommer igen for at blive fuldgyldige medlemmer.

Referent: Henriette Kristensen

Jagt nr. 8 i Torsted Plantage den 21 september 2013

Jægtlægger : Britt Menne og Jacob Jensen
Ræve : Steen Buhl Larsen og Kristian Fjendbo
Master : Kirsten Slemming
Bagmaster : Henriette Kristensen

Uret larmer kl. 6,00 og ryggen hviler tungt på madrassen .
Har jo meldt til jagten så det er jo bare med at komme i gang .
Hvad er det egentlig jeg har gang i ? 2 timers kørsel med hesten og så til en plantagejagt ude
vestpå , hvor det antageligt er fladt som en pandekage og springene nok er placeret i lige
brandbælter . Heldigvis har det regnet en del inden , så man bliver ikke indhyldet i støv og så vil vejret i dag blive ok .
Jacob kunne berette , at de havde undladt at klippe alle grenene, ( der er jo stadig nogen , som synes, det er dejligt at få en gren i ansigtet , men det lød ikke til at Fenger syntes , det var den mest behagelige oplevelse) . Heldigt at de ikke var våde af regn .
Inden jagtstart hørte vi uropførelsen af Hubertushestens Jagtfanfare , som blev fremført af Vestjydsk Jagtblæserlaug . Deres spillemester , Peter Lund Kofod , havde komponeret den til dagen .

Det viste sig at Torsted Plantage var alt andet end flad .
Alle springserierne var rigtig godt placeret , og de fleste spring stod på skovveje som snoede sig som en ål , samtidig med at terrænet gik op og ned . Meget afvekslende , jeg sad og tænkte at det var lidt som at være på slalomski .

Pausen blev holdt ved et lyngareal , rigtig fint .
Der var bygget 37 spring , længde 16 km., ridetid 2,30 t , 26 ryttere til hest .
Tempoet blev fint styret af Kirsten .
Da vejret var rigtig fint , valgte vi at afholde frokosten i det fri .
Fam. Strange havde ved foregående jagt gjort sig uheldig bemærket , hvilket Jan kompenserede for ved at medbringe diverse flasker .
Til afslutning spillede Britt og Bjarne ” På Gensyn ”.

Helt høj , efter en dejlig dag , fløj tiden af sted på hjemturen . Nu vidste jeg , hvorfor jeg var stået tidligt op .
Tak til Britt og Jacob for en super dejlig tur , I har virkelig forstået , hvordan en god jagt skal
tilrettelægges .

Referent : Mogens Jessen

Jagt nr. 9 i Mårslet området den 5. oktober 2013

Ræve: Jens Laursen og Hans Jacob Fenger
Master: Kirsten Slemming
Bagmaster: Helle Sinding
Referant: Britt Menne

Det så ud til at blive en regnvejrsdag, men det klarede godt op på turen til jagten og da vi ankom, var regnen ophørt. Vi blev vist ind på ”den store parkeringsplads” – en stor mark.
Feltet talte 25 ryttere, herunder også gæsteryttere. Jens kom drønende på sin ATV - og trods at den nok var terrængående, så vi ham dog til hest ved jagtstart.
Jeg vil sige, det var en meget veltilrettelagt tur og skønt vejr. Den ene ræv mente vi skulle ride i ”Århus-galop”. Den anden ræv, ville gerne have haft øget tempoet, men eftersom vi jo var i Århus, blev det ved Århus-galoppen.
Springene var rundhåndede strøet ud i landskabet. Til ære for Fru Laursen og vist nok efter inspiration fra senste tyske jagtkampagne, var der bygget nogle hurdles der enten kildede hestene under maven eller gav anledning til at hestene fik løftet sig lidt højere end normalt.
Derudover var turen dejligt afvekslende med grøfter, vandløb, bakket terræn og ned af en stejl sandsti. Vi var også heldige at komme forbi Wilhelmsborgs terrænbane, hvor der var en   idt blandet serie med både jagt og militaryspring.

I pausen var der sponsorerede drikkevarer.

Ifølge Jens var turen præcist 15327 meter. Der var efter sigende 65 spring, hvor 2 dog var blevet væk. I virkeligheden var der vel nok nærmere 35-40 spring. En dejlig jagt var det og i flot terræn.


Tak for en god tur.


Referent: Britt Menne

 

 

JAGT NR. 10  DEN  19/10  2013 FJELSTED- SINDAL 

Jagtlægger:  Erik Juul Jensen      B-repræsentant :  Kim Schewing Christensen

Ræve:   Erik Juul  Jensen  - Kim Schewing Christensen

Master: Carl Persson ” Calle”

Bag  Master : Jørgen O Larsen

 

Årets anden sidste jagt, var i det nordlige Jylland, hos Erik Juul Jensen. Det var rigtigt dejligt ride vejr, springene var ikke så høje, da det havde været regnfuldt op til jagten, fortalte Master ” Calle ”.

Jagtlægger Erik Juul bød velkommen, han var glad for at se så mange ryttere møde op, trods en lang køretur for de fleste.

Turen var ca. 17 km lang med 35-40 spring. Det var mit første besøg hos Erik, Jeg forstår godt, at han fik årets jagt-titel i 2011. Det var da det mest fantastiske terræn, masser af skov, op og ned af skrænter, spring over grøfter, dybe landinger, alt hvad der hører til en rigtig herre jagt.

Vi var i alt 25 ryttere. Første afd. bød på meget fine springserier, flotte spring, velbygget i forskellige udformninger, de voldte ikke de store problemer. Vi red også en bred front, på en stub mark. Denne skulle rides i en formation af en hestesko. Det betød, at de inderste ryttere, skulle ride meget langsom galop, mens de yderste ryttere skulle ride meget stærkt.  Den formation skal nok rides nogen gange, inden det bliver rigtigt flot, men det var sjovt.

Efter pausen, blev der lidt mere dramatik. Ved sidste spring i en serie, var der flere stop og en enkelt rytter måtte i græsset, men kom dog på hesten igen, efter hun havde sundet sig lidt. Næste ufrivillige afsidning  stod  jeg personlig selv for. Det første spring over grøft, gik meget godt. Anden gang vi sprang grøft, var der flere stop og det havde min hest set andre gøre, så det ville den også, med det resultat, at jeg i fin stil, røg  direkte på ryggen i en mudderfyldt grøft. Drivvåd kom jeg på hesten igen og red turen færdig, og måtte dog skifte til tørt tøj til frokosten. Sidste spring-serie var på en mark med meget brede spring, hvor det lykkedes for flere at springe fire og fire.

Efter jagten var der frokost i laden, hvor der var pyntet flot op, tror Rita stod for det. Tak til jer begge for stor gæstfrihed og en fantastisk jagt i et enestående natur.

Referent : Knud Christensen

Hubertusjagt den 9. november 2013.

Ræve: John Sørensen og Severin Lassen
Master: Kim Schewing-Christensen
Bagmaster: Bjarne Mørup

En lørdag morgen hvor regnen pisker imod vinduerne…. Er det virkeligt? Ja, det regner- meget.
Hubertusjagt i dag? Ja selvfølgelig skal vi af sted selv om det regner.
Lige efter Silkeborg, 1 time før jagtstart. Regnen standser. Skønt, men varer det nu ved?
Ankomst til Bidstrup gods, hvor der allerede var mange der er ved at gøre klar. Dejligt at fornemme  stemningen af spænding og forventningens glæde. Flere af de trofaste møder op uden hest af forskellige uheldige omstændigheder for at se på og netop opleve stemningen, tror jeg.
Der pudses, plejes, pyntes og hygges rundt på pladsen, en skøn forenelighed afspænding og forventningens glæde, og det er stadig tørvejr

Klokken bliver 10.30, 30 ryttere er fremmødt, og det er tid til at ride imod hovedbygningen for velkomsthilsen fra både formand og Master samt et par hyggelige strofer fra jagthornsblæserne.
Der er mødt rigtig mange publikum frem for at være med.
Stemningen er fin og vejret ligeså.
Jagten starter, alle inklusive hestene er spændte. Vi kommer til den 1. springserie i kanten af skoven, men hvad var nu det, synes en af hestene at sige, og rytteren var på jorden, men snart i sadlen igen og feltet kunne fortsætte.
De følgende springserier gik helt uden problemer, og alle var opmærksomme på den bløde og nogle steder fedtede bund, men når der rides efter forholdene går det som regel fint.
Terrænet er fint på Bidstrup. Det er særdeles afvekslende med skov af forskellig beskaffenhed, store marker gode veje for publikum og mindre og spændende veje for feltet.
Vi passerede mange super forhindringer, både naturlige i form af stejle skråninger til de forhindringer der er konstrueret i dagens anledning.
Vi havde en meget sjov serie på” terrasserne”, hvor det er vejen rundt en gammel nobilis kultur er bygget mange forskellige spring som er sjov for rytterne og samtidig meget publikums venlig.
Dernæst var det tid til en forfriskning og sandwich til alle. Hmm en lille smule regn, men bliver det mon værre!!!!
Alle fortsætter i fin stil og efter flere serier kommer ”dammen”. Publikum er på plads, men nej, ingen falder af og jeg tror alle kommer igennem med ”stil”. Vi har derefter kun et par spring ved skoven og til sidst grøften som kan være en udfordring, men også den klares i fin stil.
I anledning af at det er Hubertus jagten, skal vi have fundet en vinder, og det gøres traditionen tro ved at der er 2 rævehaler, en rigtig og en falsk som placeres som ”mål”.
De ekvipager der er kvalificeret til at deltage startes, og snart er sprinterne foran, Opløbet er pga. en meget våd bane ikke så lang som det plejer. Et par hurtige ryttere er foran mig til den ene hale, den anden hale er for mig uinteressant, da jeg har mere end nok med at koncentrere mig den ene.
Hurtigste rytter misser halen, så er der kun en foran,,,, han misser også,  SÅ , Er der nogle efter??  Ja, lige bag mig er en ny udfordre, så hurtigt til halen, og YES den er der. Jeg fik den, Er det den rigtige???
Det viser sig at være tilfældet.
Vi rider igen tilbage til hovedbygningen, hvor der blæses, meldes om jagten er fuldført, eller blot deltaget.
Herefter overrækkes præmie i form af rævehale, rossete og skridt tæppe til hubertusvinderen.
Det var lidt uvirkeligt pludselig at stå der, men en dejlig oplevelse.
Dernæst skulle hestene vartes, inden der var glögg og julekager, jagthornsmusik og almen hygge.
Det var en super jagt, gode spring, godt terræn trods megen regn inden jagten og faktisk tørvejr under hele arrangementet.
Så gik turen til Randers hvor der var galla fest til ud på natten.


Referent og hubertusvinder
Steen Buhl Larsen