Træningsjagt på Kirstineholm, Højbjerg.

Bestyrelsen afholdt en træningsjagter med start fra Peer Eitlersgårds ejendom Kirstineholm, Nordlige Bjergvej 7, Højbjerg den 1. september 2012.

Vi var mødt ca. 20 gæve ryttere op på Kirstineholm til denne træningsjagt som startede med at Peer bød velkommen og spurgte om nogle havde specielle ønsker eller behov der skulle trænes med deres hest.

Der efter fik vi en lille opvarmnings tur på lave spring og Peer var igen i år rigtig god til at få alle med som ikke var så drevne til at øve på den rigtige måde for hest og rytter.

Der efter gik det ned til grøfter og vand som alle trænede meget med og igen blev der taget sig meget af dem som havde brug for ekstra undervisning.

Da heste og ryttere var trætte blev der budt på pølser fra en rigtig pølsevogn i gårdspladsen.

Det var jo også dagen for et åbent hus arrangement hvor der var dressur stævne og man kunne se de nye stalde som berider Sune Hansen står for.

Alt i alt igen en rigtig god træningsjagt, stor tak til Peer Eilersgaard .

Ref. Allan Heiselberg

Jagt nr. 6 ved Farstrup og Omegns Rideklub den 8. september 2012

Sted: Terræn ved Farstrup og Omegns Rideklub.
Jagtlægger: Bjarne Mørup.
Ræve: Bjarne Møruo og Thea Fransisca.
Master: Kim Schewing-Christensen.
Bagmaster: Jens Laursen.


Bjarne Mørup havde inviteret til jagt denne skønne efterårsdag på hans hjemmebane. Solen havde han også tryllet frem til os ca. 20 jagtryttere.
Master Kim bød os alle velkommen på behørig vis, men mente dog at det var nødvendigt at "ridse" jagtreglerne op, grundet den efterhånden fremtrædende alder hos de fleste deltagerere (hmm, det forstår vi da ikke......).


Terrænet var super og forhindringerne spændende og af og til overraskende. Serien gennem skoven er noget af det sjoveste jeg længe har prøvet. Her snoede stien sig helt ekstremt, det gik op og ned og bedst som man lige havde drejet næsten 90 grader, ja så var springet der allerede - hu hej det var morsomt. Den sidste serie vil jeg også pointere som overraskende. For bedst som vi alle troede at nu var vi hjemme og jagten slut, vupti, der bliver givet signal, fuld galop, endnu en serie og vi afslutter i VAND! Perfekt og sjovt.


Ud over springene, ja så skete der også andre pudsigheder undervejs. Allan fik sig den flotteste overlæbe efter vi havde taget serien gennem skoven, det job havde han lige bestilt hos en bi/hveps, såae piger glem Botox, bare spørg Allan til råds.
Vi skulle også lige til Bryllup og Barnedåb på denne jagt. Herligt. Det var Bjarne Mørups dressurrytter som skulle giftes og bruden og gommens barn skulle døbes ved samme lejlighed. Her fik vi et glas champagne og der blev udråbt et rytterhurra for bruden. Jens og Allan mente nu godt at de kunne blive, da de spottede et fadølsanlæg inde i teltet, men ak Allan, med den overlæbe ville du alligevel få svært ved at nyde "bajserne".
En veltilrettelagt og sjov jagt, tak for det Bjarne.


Referent: Anne Sørensen

Jagtreferat jagt nr. 7 v/ Als Odde - Mariager fjord d. 22. september 2012.

Jagtlægger: Kim Schewing Christensen.
B-Repræsentant: Kim Schewing Christensen.
Ræve: Bjarne Mørup og Carl (Calle) Persson
Master: Kim Schewing Christensen.
Bagmaster: Hans Jakob Fenger.


Årets anden efterårsjagt var lagt i området omkring Mariager fjord og vejrguderne var med JJR, hele turen rundt i tørvejr, trods den danske monsun regn.
Kim bød velkommen til ca. 20 fremmødte veloplagte jagtryttere og heste, hvor af nogle kom langvejs fra.
Jagten startede med en god opvarmning på en privat landings bane med tilstødende marker, så hestene var blevet klar til at springe de første spring i passende højde.
Springene var med de traditionelle stativer med dog opfindsom opsat, en enkelte serier var lagt i slangegang hvilket gjorde at man ikke umiddelbart kunne se næste spring, dette krævede dog at man red sin hest.


Midtvejs på turen var vi igennem en grusgrav med god op/nedstigning der krævede lidt ekstra af hesten da skrænterne var stejle og opstigningen begyndte med et lille stammespring.
Lidt utraditionelt var der lavet en fårefold som voldte nogle lidt problemer, men fik man redet hesten godt frem i flow så var den helt perfekt både med afstand og højde.
Jagten bød på flere grøfter som drillede en del heste, særlig Jans nye hest, om det var modet der svigtede ved Strange eller landingsbanen der var for kort melder historien intet om.
Til sidst fik alle hovene i Mariager Fjord og en god galop i vandkanten dog havde familien Strange lidt svært ved at vente på masters signal til galop.
En god jagt lagt i et dejligt terræn med springene godt placeret, med enkelte overraskende vendinger og retninger, der gjorde at denne jagt havde flere stop end ellers på JJR jagterne.


Efter vi alle havde vartet vores heste blev frokosten indtaget under halvtaget ved en fodboldbane, endnu engang hyggeligt samvær med dejlige jagtkammerater.

Referent: Pia Nyegaard

Jagt nr. 8 i Jydsk Jagtrideklub den 6. oktober 2012

Sted: Vosnæsgård
Jagtlægger: Jens Laursen
Ræve: Jens Laursen og Herluf Rahr.
Master: Bjarne Mørup
Bagmaster: Kirsten Slemming


Bladhanget var begyndt at få samme farve som kraverne på feltets ridejakker, og solen forsøgte ihærdigt at brænde gennem det tynde skydække denne lørdag i oktober, hvor Jens Laursen inviterede til jagt på Grev Adam Knuth og Grevinde Ann Knuths smukke Vosnæsgård lige uden for Løgten ved Århus. Den ene ræv kom lige til øllet, men bedre sent end aldrig, som man siger. Vi startede med jagtparade på slotspladsen for de nogle og 20 fremmødte ryttere og publikum - Master bød os velkommen og advarede mod et lidt vådt føre, efter de foregående dages regn, og manede til forsigtighed i feltet. Undertegnede blev valgt til referent og Greven ønskede god jagt.
Et muntert felt skridtede ud mod første reprise, som lå på åbent land - føret var lidt tungt, men dog til at ride i, og udsigten var smuk, og det lagde niveauet for dagens jagt. Efter de første to repriser var der indlagt en lille snackpause med dejlig kage og limonade serveret af det søde følgefelt - der blev også tid til at træde af på naturens vegne for både fire- og tobenede. Det sidste jog en skræk i livet på Herlufs hest, da Calle pludselig kom rundt om hjørnet på en staldbygning til fods med håndhest, men ræven kom dog videre og fik feltet med sig ned mod vandet.
Nu kunne man jo have holdt sig tørskoet inde på land, men man kunne også soppe lidt: rævene ledte os ud i vandet i Århus-bugten - en spændende og afvekslende rute med indlagt benvask og vandterapi, som andre hesteejere betaler for i dyre domme på diverse hestespa-steder. Igen var udsigten underskøn med blikstille vand, men manges øjne spejdede efter foranridende hestes tabte gamacher, der blev revet af i vandmodstanden. Flere af de vildfarne benbeskyttere blev fanget op af vandet og kom tilbage til rette ejermand, da vi alle kom godt op på land igen. Denne gang var der ingen ryttere eller heste, der druknede. En kort pause blev nødvendig, så gamacherne kunne komme på igen, og feltet fortsatte mod næste reprise inde i skoven ... eller næsten hele feltet. Referentens hest havde trukket håndbremsen og nægtede pure at gå frem, så bagmaster måtte tilbage og hente. Mange tak!
Vi kom op i feltet igen og glemte straks miseren, da rævene førte os hen langs en skovklædt skrænt, der ledte ned mod vandet. Man kunne fra vores plads på toppen af skrænten se helt til Kalø Slotsruin og Helgenæs - det var virkelig et smukt terræn, vi bevægede os rundt i. Så lød hornene igen, og vi satte i et godt afstemt tempo hen mod næste reprise, som forløb strygende, og så vankede pausen ved et lille fiskerleje. Vores endnu engang dejlige følgefelt delte forfriskninger ud, og snart var vi klar til dagens to sidste repriser - begge i skov.
Hvis bundforholdene ude på marken var en smule våde, så kompenserede skovstierne for det - vi kom alle utrolig fint over de sidste to repriser i god stil og rytme, og snakken i feltet på vej op mod slutparaden på slotspladsen genlød af tilkendegivelser om, at det havde været en veltilrettelagt jagt med gode spring og gode oplevelser. Feltet stillede igen an til parade på Vosnæsgårds slotsplads smukt indrammet af de kridhvide mure og de røde klatreroser langs disse. Vi var en tilmudret, men smilende flok, og alle i feltet kunne melde fuldført.
Vores dygtige heste blev vasket og vartet og puttet med deres hø, og så nød følgefelt og ryttere en tiltrængt frokost og en sludder i laden. Vores værter fik overrakt en erkendtlighed for deres gavmilde udlån af terræn, og vi håber vist alle, at der bliver mulighed for at ride på de flotte jorder ved Vosnæsgård igen. Mange tak for lån.

Referent: Lise Marie Kold

 

Jagt nr. 9 ved Harrild Hede den 20. oktober, 2012

Jagtlægger: Pia Nyegaard
B-repræsentant: Kim Schewing-Christensen
Master: Kirsten Slemming
Ræve: Pia Nyegaard og Allan Heiselberg
Bagmaster: Henriette Kristensen

26-27 glade jagtryttere var mødt op i deres stivestes puds og lyttede forventningsfuldt til Pia's velkomst og Master Kirsten's orientering og formaninger. 18 km og gud ved hvor mange forhindringer ventede forude i noget af den smukkeste natur Jylland kan byde på - og det siger jo ikke så lidt!

Pia og Henriette havde ikke sparet på kræfterne og kreativiteten for at få det bedste ud af naturens mangfoldige muligheder. En helt igennem pragtfuld jagt igennem denne skønne og uciviliserede hede. Lyngens mange smukke farver og træernes farverige kamp mod efterårets snigende afslutning var dog - i al sin skønhed - også et trist tegn på, at jagtsæsonen synger på næstsidste vers.

Pia og Henriette havde bestemt sig for, at det skulle ske med maner og hverken kulde eller vandmasser skulle sætte begrænsninger for deres bestræbelser. Søens stigende niveau havde gjort et spring flydende, men de gæve piger havde ikke givet op - "der skulle være et spring i den sø" og Pia kæmpede i nattens mulm og mørke i bar "røv og viklers", under kyndig vejledning fra Henriette, for at få tingene på plads, så vi alle kunne få oplevelsen af, hvordan det er at springe i vand til bugen. Det kostede flere gamacher, som den flinke skovfoged senere bjergede.

Hvor utroligt det end lyder, så kostede denne lille søgang ingen nedstigninger. Dem var der dog rigeligt af på andre tidspunkter. Henriette startede - før vi var kommet igang - med at demonstrere airbag vestens effektive værn mod skader og da Finn's hest refuserede overfor et hjulspor på den første stubmark, fik han også demonstreret sin vest. Om disse to stunts var sponsoreret af fabrikanten melder historien ikke noget om, men to "udløsninger" var, hvad det kunne blive til på en jagt. Det var dog ikke fordi, at der ikke var højdepunkter nok. Slappe gjorde, gør skarpe sving særlig udfordrende. Det fik Frederikke at føle på den hårde måde, da hun hang under maven og undrede sig over de mange ben, der pludselig omgav hende...og til sidst måtte give op og slippe. Det var nu meget godt, fordi hesten fortsatte ufortrødent over næste spring og det havde nok givet lidt besværligheder at være fortsat på den omvendte måde... Havde hun nu brugt den ABS vest hendes far har givet hende, havde jagten budt på tre "udløsninger".

Jagtlæggerne skal også have ros for, at have tilrettelagt jagten på en måde, så publikum havde den mest optimale udsigt for at få de bedste øjeblikke med fra turen. At se en flok jagtryttere nærme sig fra horisonten for til sidst at kunne følge dem på tæt hold over adskillige forhindringer var der mange, der påskønnede. Jo, publikum fik også fuld valuta for pengene.

Hvor er vi dog privilegerede...

Referent: Jan Stranges

Jagt nr. 10 Hubertus jagt ved Bidstrup Gods den 10. november, 2012

Jagtlægger: Bestyrelsen
Master: Kim Schewing-Christensen
Hjælpe master: Bjarne Mørup
Ræve: Jens Laursen og John Sørensen
Bagmaster: Kirsten Slemming

30 forventningsfulde jagtryttere var mødt op til årets hubertusjagt sammen med et stort antal tilskuere.
Vejret var rimeligt, tørvejr men overskyet.
Efter at have hilst og hygget under klargøring til jagten, red vi op til hovedbygningen hvor der var 6 friske hornblæsere mødt op. De gjorde sammen med de sædvanlige jagthornsblæsere en ihærdig indsats. Det giver den rette stemning ved jagten.
Master bød velkommen og orienterede ryttere og publikum om jagten inden feltet begav sig ud på ruten.
Jagten startede meget udsædvanligt med en bred front. Det var lidt svært at få det rettet rigtigt an, da det var et felt af spændte og energiske heste såvel som ryttere, så den lige linie, ja gæt selv.
Umiddelbart efter dette var den første springserie på marken.
Dernæst gik turen ind i skoven hvor der var en række super gode spring i skovbunden og derefter en fin galop over en lang mark hvor rådyrerne og agerhønsene posserede for os, kom vi igen ind i efterårsskoven. Denne gang til nogle spring i skovbunden, ikke så store, men med et godt jagt tempo.En enkelt jagtrytter havde et uheld idet hesten gled i et spor, men begge kom fint i gang igen. I mellem springserierne var der en lang skridtpause, hvor en af rævene nysgerrigt vendte om for at besigtige feltet, ja gæt hvem. Det ses på billederne. Det lykkedes at gøre sig bemærket, både i nuet og efterfølgende hos publikum idet den fine røde jakke ikke længere var så fin og ren. Der havde været en mystisk afsidning som vist må forklares af ræven selv. Det gav mange bemærkninger fra både feltet og publikum.
Inden pausen havde vi springserien betegnet "hylderne". En rigtig fin serie som også var særdeles god for publikum der havde mulighed for at se hele feltet ride frem og tilbage på de parallel liggende stier.
Efter en sandwich og forfriskning gik det igen i frisk tempo i skoven over gode forhindringer indtil vi igen kom tilbage til Bidstrup gods hvor vi havde stengærdet inden vandspringet. Der var nogle stykker der havde lidt besvær med vandet. Grøften kom som det sidste spring, hvilket alle klarede i fin stil.
Nu var det tid til opløbet. Master orienterede om reglerne, og alle som levede op til kravene blev sat i gang. Feltet blev hurtigt delt i en for og bagtrop. Frederikke var den første over målstregen, men valgte desværre den forkerte rævehale og måtte tage den falske titel. Hvorefter Henriette styrede imod den sidste rævehale og tog den med stil, tillykke med det.
Herefter blev jagten afsluttet hvor vi startede og feltet  hyldede de to hubertus vindere.
Efter at have vartet hestene var der gløg og kager i laden med fuld jagthorns musik, Jeg fornemmede at alle hyggede sig.
En rigtig god hubertnusjagt var afviklet i et supert terræn, godt vejr, glade jagtryttere og godt publikum.
Så var der  en spændende hubertusfest på hotel Randers at se frem til.


Referent: Steen Buhl Larsen