Referat af jagt nr. 6 på Smalbygaard, Hjørring

Den . 25/8 2007 
Jagtlægger Carl E. Persson 
B-rep.: Kim S. Christensen 
Master: Carl E. Persson 
Ræve: Erik Juul Jensen og Kim S. Christensen 
Bagmaster: Kjeld Sørensen 
Referant: Kirsten Slemming 
 
Efterårets første jagt hos Calle startede med gråvejr og regn. Vi var dog alle optimistiske og i godt humør. Da Calle bød velkommen kom solen frem, og vejret var perfekt på hele jagten. Vi var 16 ryttere og heste som var klar til sæsonstart. Synd for dem som ikke mødte op. Der var 40 forhindringer, og tilskuerne havde fornøjelsen af at se næsten alle forhindringerne.  Efter et par springserier måtte Christel ud på en længere løbetur. Hesten efterlod Christel ved et spring og forsatte væk i fuld galop.
 
Rævene indfangede dog til sidst hesten, men da havde vi andre også hygget os med de våde varer. Jagten var velbygget, og da det meste af turen foregik på åbne marker var det et rask  tempo vi lagde for dagen. Selvom der ikke er mange bakker  i Nordjylland, så havde Calle vist fundet de få der var, og lavet nogle sjove forhindringer der.
 
Desværre skulle jeg skynde mig til bryllup i Dronninglund kirke, så jeg nåede ikke at nyde frokosten i det hyggelige selskab.
 
Tak for en rigtig god jagt.

Referat af jagt nr. 7 på Kirstineholm

Lørdag d. 15 september 2007
Jagtlægger: Peer Eilersgaard
Ræve: Hans Jacob Fenger og Jens Laursen
Master: Peer Eilersgaard
Bagmaster: Kirsten Slemming
Referent: Kirsten Niss
 
For tredje år i træk var vi jyske jagtryttere inviteret til jagt på Kristineholm.
41 spændte jagtryttere mødte op på denne meget blæsende efterårsdag.

Blæsten var kold, men ingen hindring og alle holdt vejret da Peer ved velkomstparaden erklærede, at vi ville få fornøjelse af vandpassagen hele 3 gang. Mon så ikke der skulle være chance/risiko for våde ryttere.

Friske og spændte red vi af sted og varmede op med enkelte spring inden vi nåede vandet. Alle kom gennem vandet, dog måtte nogle prøve flere gange. Ved anden gennemridning var Hans Jacob af hesten, men han formåede at være tør da han steg til hest igen. Efter tredje vandgang var alle ryttere (næsten)tørre, lettede og klar til resten af jagten.

Videre gik det ud over de åbne marker i den kraftige blæst, her blev vi mødt af gode serier, specielt var halmspringene anderledes og noget hestene kunne li´. Vi dannede Bred Front på en dertil ideel mark, måske ikke i flotteste stil, men hva´ gør det, vi prøver bare igen!.

Videre i blæsten, ned ad bakke til en dyb landing, som vist gav sug i maven hos de fleste, herefter op ad bakke til et enkelt spring, efterfulgt af en vifte.

Jagtens sidste serie sluttede af med et par gode grøfter, den ene så bred at hestene rigtig måtte strække sig og svæve over – skønt!

Efter en spændende jagt - noget forblæste og sultne - var Hanne og Peer vært ved en dejlig frokost, skipperlabskovs m. rugbrød, smør og rødbeder. Kaffe og kage afsluttede denne vellykkede jagt.

Tak for et godt arrangement.


Referat af jagt nr. 8 ved Hønsnab/Kruså
Den 29.sept. 2007 
 
Jagtlægger: Ulla Langschwager
Ræve : Ulla Langschwager og Allan Heiselberg
Master: Mogens Jessen
Bagmaster: Marie Søndergård og Solvej Winkler
Ryttere til start: 32
 
Jagten som oprindelig skulle rides fra Sønderskov Rideskole ved Åbenrå, måtte flyttes da der var pålagt at ret tykt lag grus på de fleste skovveje, og det ville ødelægge belægningen hvis vi kom der.
 
Jagten blev i stedet afholdt ved Hønsnab, nær Kruså, hvor Keld Christensen var så venlig at sørge for bl. a. traktor, p-plads og ikke mindst lokaler til frokost.
(Nis Valdemar Hansen har trådt sine barnesko i Hønsnab.)
 
Her havde Ulla og Jytte fundet et dejligt  område, hvor vi dels red på  marker, og i varieret skovbevoksning.
 
En uheldig rytter var ikke blevet tilmeldt klubbens E- mail information, og viste ikke at jagten var flyttet. Men Jytte blev tilbage og de fik senere indhentet os. 

Vejrudsigten op til jagten var ikke den bedste, men det er jo som regel tørvejr når der rides jagt.

Alt tegnede også godt lige ind til vi skulle holde parade. Så væltede det ned med regn. Og selv om de fleste af os holdt under et stort træ, blev vi drivvåde.
Selv vores drinks blev fortyndet.
Jeg må indrømme, at jeg (master), mistede noget af koncentrationen, og fik vel kun sagt halvdelen af hvad der var planlagt. Men der var sikkert heller ikke mange, som kunnn høre hvad der blev sagt, pga. larmen fra regnen. Heldigvis blev det tørvejr straks da vi begyndte at ride.
 
Vi er nogle stykker som har redet jagter i Tyskland. Og er blevet meget inspireret af det tempo der rides der.
Desvære måtte vi pga. regnen moderere tempoet inden pausen. Men derefter var bundfor-holdene bedere og tempoet blev sat op.
 
Bundforholdene på første serie var desværre meget medtaget af regnen. Stubmarker og regn er normalt en dårlig kombination.
 
Anden serie startede op af en rimelig stejl bakke, som dog ikke var værre end, trods mine bange anelser, at hestene også sprang godt på andet spring.
 
Første serie efter pausen, startede med en god galop, i et frisk tempo, inden vi kom til 6 gode spring, som puplikum havde en fin udsigt til, efterfulgt af en dejlig lang galop hvor tempoet blev sat yderligere i vejret. Sådan.
De næste 2 serier var også supergode. Især var der et nedspring på en mark , som inden jagten gav betænkelige miner, men som sadvanlig var det ikke så slemt når man kom til hest.
 
En rytter blev desværre sparket på knæet og måtte opgive. Det var så den hårde måde, at blive mindet om hvad en rød sløjfe i en hestehale betyder.
I øvrigt skal Jytte og Ulla roses for hele jagten, men ikke mindst, at I har brugt meget tid på at klippe grene, så master og resten af feltet undgik at få grene i hovedet under jagten.
 
Mogens Jessen

Der er desværre ikke kommet referater fra efterårets sidste 2 jagter, men kommer de vil de straks blive indsat på siden.

Webmaster.... finn@dgr.dk