Jagt nr.- 6 på Kristineholm

Referat af jagt nr. 6 i 2006.
 
Jagtlægger:  Peer Eilersgaard
Ræve: Kirsten Slemming og John Sørensen
Master:  Peer Eilersgaard
Bagmaster:  Hans Jakob Fenger
 
Med billederne af sidste års jagt på Kristineholm på nethinden, var det med stor forventning at jeg mødte op med hest i år. Trods en kedelig forsinkelse, som sikrede mig retten til at skrive nærværende referat, nåede jeg heldigvis lige nøjagtigt at komme med på turen.
 
Ved hjælp af gode naboer, som stiller stub- og brakmarker til rådighed for turen, havde Peer igen i år lagt en spændende og afvekslende tur på marker og i skov. Den megen regn til trods var føret perfekt overalt hvor vi red, og de truende regnskyer, som lurede ved starten af turen forvandledes  til solskin og varme i løbet af turen.
 
Vi startede med en dejlig lang reprise på militarybanen, hvor især vandspringene var spændende. Ikke mindst for Karina og Marquis, som desværre besluttede at undersøge vandkvaliteten indgående. En gennemblødning til skindet afholdt dog ikke Karina fra at fuldføre turen i højt humør. Dernæst husker jeg den sjove tur frem og tilbage over grøften i hegnet. Ligeledes de dejlige halmspring på flere marker var en god oplevelse. Endelig husker jeg den sidste udfordrende tur igennem et engstykke med naturlige banketspring og dybe landinger.
 
Efter jagten var Peer og Hanne værter ved et fantastisk traktement af helstegt vildsvin, kæmpe salatbord og vin, øl, vand og kaffe. Inge havde endnu engang bagt en dejlig kage, som afsluttede det måltidet på fornem vis.

 

Jagt nr. 7 fra Wiffertsholm

Jagt  nr. 7 . Søndag den 17.sep-2006
Jagtlægger : Bjarne Mørup
Master :Kim S Christiansen
Ræve : Bjarne Mørup & Kirsten Niss.
 
Denne jagt  var undtagelsesvis lagt på en søndag.
Den var kommet i stand pga. Wiffertsholms 30 års jubilæum.
Hvert år har godset et stort stævne. Vores værtspar Lindegaard, har altid syntes, at det er hyggeligt med heste på godset.

Det er sådan en slags lokal ridefest, hvor der er alle mulige slags konkurrencer så som:
Ringridning, orienteringsridt, keglekørsel for kørespand og meget andet .
Og i den anledning var vi (Jydsk jagtrideklub) inviteret til at lave en jagt.
Med på jagten skulle der så være et deltagefelt for dem, som bare ville ride med og evt kun tage enkelte spring.
 
Vi startede jagten med at stille op inde i gården på Godset.
Alle dem der deltog i hele arrangementet var linet op . Det var bare kanon flot med SÅ mange heste af alle mulige slags.
 
Vejret var skønt og vi red ud på ruten som bestod af næsten alle slags terræn.
Springene var gode og heldigvis havde vi ikke dissideret nogle uheld bortset fra Kims Masterhat der røg af.
Dog var der ind imellem stop af feltet, da vores ledsagefelt ikke helt kunne følge med. Jeg tror enkelte forsøgte sig på nogle af vores spring, hvilket vist ikke gik helt efter planen for dem.

I pausen mødtes vi med et andet turhold, de som bare skulle have en rolig tur i det skønne terræn.
Af udfordringer var der lidt skarpe sving med spring lige efter. Og så prøvede vi nogle militaryspring.
Vejret var rigtig skønt og jeg tror alle have en dejlig søndag.
Vi sluttede jagten med medbragt frokost og en lille dram, som jeg he he vist skyldte fra sidste jagt, hvor jeg vist blev meget våd efter at være røget i baljen hos Peer Ejlersgaard .

Vi siger alle tak for invitationen til at deltage i Wiffertsholms 30 års jubilæum.
Karina Kold

 

Jagt nr. 8 hos Erik Juul Jensen

Der var 17 ekvipager der havde taget turen til den lille by mellem Hjørring og Frederikshavn for at deltage i hvad der skulle blive en rigtig god jagt. Vejret holdt...næsten.

Master red Erik Juul Jensen med hjælpemaster Poul 'Gamlenok' Vange - flankeret af Ræv Kirsten og Ræv Calle. Undertegnede red Bagmaster.
42+ forhindringer på lidt mere en 20km - i et utroligt varieret og kuperet terræn. Turen var spændende og udfordrende, som også Ræv Kirsten måtte sande efter hendes hest tabte hende i luften og fortsatte vidre. Så en enkelt ufrivillig afsidning blev det da til.

Desværre blev det også til en skade for Bjarne's hest da den blev sparket - men her er det fint at se hvor hurtigt man kan lave et kompres af ridehandsker og slips - ligesom tralierudrykningen var helt som den skulle være. HUSK rød sløjfe hvis din hest har let til ben og ligeledes vær ekstra påpasselig med din placering i feltet. Vi vil jo alle gerne have en god tur og alle med sikkert hjem igen.

Efter alle -på nær en enkelt -havde fuldført FLOT og vi havde groomet vores heste, blev der serveret dejlige håndmadder med tilhørende drikkevarer. Erik's Rita (og familie team) havde haft travlt med at smøre og det var super dejligt at nyde på første sal hos Erik og Rita. Vi kørte alle hjem med fyldte maver og endnu en god jagt overstået.
Da vi jo ikke var så mange betød det jo bare mere af EA's gode kage til os andre MUMS!
Tak for en rigtig god oplevelse og fantastisk gæstfrihed.

MVH
Camilla Vange


Jagt nr. 9 ved Vrøgum

Referat af jagt nr. 9, 21/10 2006 ved Vrøgum.
Jagtlægger: Lene Bruun
Master: Poul Vange
Ræve: Jette Beck og Allan Nielsen
Bagmaster: Camilla Vange
 
Det skal blot lige have regnet af… - sagde de gæve jagtryttere til hinanden klokken 10:05 da de stadig sad i deres biler og skuttede sig for regnen eller gik rundt i lange jakker og spejdede længselsfuldt mod himlen efter en revne i skyerne. Måske nogle sendte en lille bøn af sted der blev hørt, for 10:15 var alle i gang med at få sadlet op og gjort klar til en god jagt – i solskin.

Vi var ca. 20 ekvipager der denne dag havde mod på den ca. 18 km lange jagt med 35 forhindringer der lå i et spændende varieret terræn. Under paraden fortalte master Poul Vange rytterne at jagten først rigtigt ville starte efter pausen og med havet tæt på blev der gisnet meget om hvad det kunne betyde.

Det helt specielle egekrat var det første vi så da vi skridtede afsted rytterne snakkede ivrigt sammen, men forstummede lidt under den første lille opvarmnings-galop, mere end én hest var kåd i solskinnet. Kun jagtlægger Lene Bruun’s hoppe var lidt slap da hun døjede med lidt mavepine, men det blev også snart bedre i den friske luft.

Den første springserie gik ind i en lille lund med lidt højere træer og mange kommenterede senere den velvoksne størrelse på det første spring – men alle kom fint hen over.

2. springserie startede med en vifte fra en eng, ind på en skovvej imellem grantræerne og bød også på en okser. Vel ude på den næste eng samlede feltet op før de om muligt 3 og 3 passerede de brede forhindringer her. Disse var placeret lidt tæt så der var dyb koncentration blandt rytterne. Det er godt med lidt udfordring, også på en af efterårets sidste jagter.

Efter en god skridt og en serie mere så vi følgefeltet der blev kørt rundt af Poul i Lene’s pickup med en trailer bagpå med et par halmballer for størst mulig komfort. De havde fundet vej til en udkigspost godt hævet over vejen og har kunnet nyde synet af de røde jakker der kom ud af skoven og red rundt om dem. Herefter var det blevet tid til pause og en velfortjent forfriskning. Stemningen var god, alle synes at være godt ridende.

Efter pausen sendte vi tilskuerne i forvejen så de kunne se næste serie lagt i lyngen langs en af vejene mod stranden. Springene stod hurtigt efter vi havde drejet og Formanden havde knapt fået lommelærken i lommen, måske Victor fornemmede dette idet han til publikums store fornøjelse bar Formanden over 1. forhindring på ikke alt for elegant vis.

Efter serien red vi med vejen ud til klitterne og henover ud på stranden. Master havde i pausen meddelt at fuldførelse af jagten krævede at hesten kom i vandet til piben, noget alle klarede med bravur. Vi skridtede først et lille stykke, de fleste i vandkanten, men snart blev der slået i galop og man mærkede at hestene var klar på en frisk galop. Efter en dejlig galop blev der taget ned i skridt endnu engang og alle fik lige pusten igen inden vi igen lod hestene strække benene – nogle hurtigere end andre. Tilskuerne havde fornøjelsen af at se os komme hen af stranden der var forholdsvis tom, de fleste havde vidst ikke turde håbe på så godt vejr.

Efter turen på stranden skridtede vi et langt stykke inde bag klitterne og ad en lille skovsti med meget lavthængende grene. Herefter var det tid til i enkeltkolonne for de flestes vedkommende at tage næste serie. Herefter gik snakken igen på hvad det mon var Master havde bedt os spare kræfterne til for serien var kort og uden overraskelser.

Næst sidste serie var til gengæld spændende med 7 spring, nogle kort efter lidt skarpe spring og også med en vifte. En rigtig god serie der igen fik alle op på dupperne.
Efter endnu en skridt reprise ventede sidste serie på en noget tung vildt ager der her sidst på turen tog de sidste kræfter fra de fleste. Serien blev afsluttet med et dejligt udfyldt spring som hestene løftede sig godt på.

Vel tilbage igen kunne alle ved navneopråb melde fuldført, men gav udtryk for at det nu ikke havde været en ”kedelig” jagt af den grund. Efter at vi havde røgtet vore heste blev den medbragte mad indtaget i en grillhytte i skoven og her bød Marie-Louise Christensen på en lille en i anledning af at hun nu har redet i Jydsk jagtrideklub i 35 sæsoner! Med endnu et minde om en god jagt blev der sagt farvel og tak for en rigtig god jagt – vi glæder os allerede til den næste.
 
Referent: Irene Holm

 

 

 

Referat af Hubertusjagten 2007

den. 11/11 2006 fra Savværket, Salten
 
Jagtlægger: Jydsk jagt Rideklub
Master: Jens Laursen
Ræve: Hans Jacob Fenger og John Sørensen
Bagmaster: Marie-Louise Christensen og Kirsten Slemming
 
Den store dag kom, hvor vi igen skulle ride Hubertusjagt i det skønne terræn v/Gl. Rye.  Det regnede hele vejen til Savværket og vejret var i det hele taget ret trist.  Men vejrguderne var med os. Da vi ankom skiftede vejret og det blev det skønneste solskinsvejr.  Humøret var højt hos alle og der blev sadlet op med stor spænding.  Vi var omkring 50 ryttere. Heraf 14 fra Sjælland/Storstrømen og 3 fynboer.

Jagten blev blæst til start af Kirsten Nørgård og Peer Ejlersgaard. Han var desværre ikke ridende denne dag, men bidrog flittigt med hornblæseri.

Jagten var nu godt igang og alle kom godt igennem den 1. serie.  Turen over vandet gik godt selvom der var meget vand. Lidt efter fik vi en mindre afbrydelse da en af sjællænder måtte en tur ned og mærke den jyske muld. Trensen måtte også af hesten, men den blev nu pænt stående for at få trensen på igen.  Der var ikke flere  bemærkelsesværdige hændelser før pausen.  Jeg tror alle nød den velbyggede jagt.

I pausen blev vi beværtet med øl/vand og sandwich. Tak for det. 

Afsted igen og vi nærmede os Blidsø, hvor vandspringet for engang skyld igen var lavet om.  Der var en del stop ved vandspringet selv om Anker forsøgte at styre det med hans "hjælpende anvisninger. Så var det,at det skete! Kalle blev til en vandmand. Hesten sprang simpelhen Kalle ud af sadlen, så han landede flot i vandet og hesten fortsatte alene over det næste spring. God hest! Kalle fik dog taget springene i fin stil engang til. Men hvad betyder det at være våd, man ridder sig jo til varmen.

Der var rigtig mange gode spring med grøfter, sving og andre spidsfindigheder. Men afslutningen nærmede sig og her har vi Jo vores berømte grøft. Der skal Jo rides for at komme over den, men en af vores gæster fra Sjælland glemte at få hesten med over 1. gang. Men anden gang kom både hest og rytter over.

Nu kom vi til opløbet. Hvem skulle blive årets Hubertusvinder? Efter en spurt om rævehalerne viste det sig at Camilla Vange havde den rigtige hale mens Mogens Jessen fik den falske. Tillykke Camilla godt redet.

Det var en rigtig god jagt og da hestene var vartet, sluttede vi af med gløgg og småkager.
Tak for en rigtig god jagt.
Men dagen var ikke forbi endnu. Nu havde vi Jo lige en fest tilbage. Og sikken en fest.Det er en helt anden historie, som må opleves
 
Kirsten Slemming